Euro voči doláru mierne posilnilo, libra oslabila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dolár, euro
Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 20. apríla (WebNoviny.sk) – Spoločná európska mena v stredu pred zasadaním Európskej centrálnej banky (ECB), ktoré bude vo štvrtok, mierne posilnila, a to na úroveň 1,1375 USD/EUR.

„ECB sa zajtra nechystá nič urobiť. Šéf ECB Mario Draghi sa pravdepodobne pokúsi zveličovať veľkosť balička opatrení na uvoľnenie menovej politiky z minulého mesiaca, ale nemyslím si, že menou reálne pohne,“ povedal Richard Benson zo spoločnosti Millennium Global.

Britská libra voči doláru v stredu ustúpila na 1,4380 USD/GBP z trojtýždňového maxima 1,44 USD/GBP, na ktoré sa dostala v utorok. Dôvodom stredajšieho poklesu libry boli údaje, ktoré ukázali, že nezamestnanosť v Británii sa zvýšila a rast miezd nenaplnil očakávania.

Poľský zlotý a maďarský forint v stredu oslabili v reakcii na zlacnenie ropy, čo investorov viedlo k vyhýbaniu sa riziku a vyberaniu ziskov v stredoeurópskom regióne. Zlotý do 10:20 SELČ klesol o 0,04 % na 4,2965 PLN/EUR a forint oslabil o 0,03 % na 309,750 HUF/EUR. Česká koruna si však prilepšila o 0,07 % na 27,022 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mario Draghi