Trnavská PSA odhaduje, že tento rok vyrobí 315-tisíc áut

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PSA Peugeot Citroën
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 24. apríla (WebNoviny.sk) – Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën v Trnave odhaduje tohtoročný objem výroby na úrovni 315 tisíc vozidiel. Odhad tak predstavuje zhruba 4-percentný rast produkcie v porovnaní s minulým rokom.

Ako ďalej informoval hovorca automobilky Peter Švec, príčinami tohto odhadu sú veľmi dobrá situácia na trhu za prvý štvrťrok a pozitívne signály na zvyšok roka. Pôvodný odhad automobilky bol objem produkcie v rozmedzí 280 tis. až 290 tis. vozidiel. Minulý rok vyrobila trnavská automobilka vyše 303 tis. vozidiel.

Švec tiež potvrdil, že automobilka začala interný nábor na štvrtú zmenu, ktorá bude pracovať cez víkendy. „Vytvorí podmienky pre ľudí, ktorí možno potrebujú viac voľna počas týždňa a vyhovuje im z rôznych dôvodov práca cez víkend, či už je to štúdium alebo starostlivosť o rodinu,“ uviedol.

Automobilka dáva prednosť svojim zamestnancom, ktorí majú ako prví možnosť prihlásiť sa na novovytvorené pracovné miesta, ktorých by kumulatívne malo byť okolo 800. Externý nábor chce automobilka otvoriť na jeseň tohto roku, pravdepodobne v septembri, aby už začiatkom budúceho roka štvrtá zmena naplno fungovala.

Na 28. apríla tohto roka hovorca tiež oznámil inauguráciu výroby nového dodávateľa – spoločnosti Megaplast, ktorá bude vyrábať plastové diely pre automobilový priemysel, no predovšetkým pre automobilku PSA. V Trnave by spoločnosť mala v prvej fáze vytvoriť 150 pracovných pozícií, no celkovo by to malo byť 300 pracovných miest. Výška investície je 50 mil. eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PSA Peugeot Citroën