Dolár oslabil, spoločná európska mena posilnila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, euro, dolar
Foto: ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 27. apríla (WebNoviny.sk) – Dolár v stredu oslabil, keďže investori čakali na zverejnenie vyhlásenia zo zasadania amerického Federálneho rezervného systému (Fed). Na trhoch prevládlo presvedčenie, že Fed potvrdí úroky na nezmenenej úrovni. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, oslabil o 0,1 % na 94,397 bodu. Spoločná európska mena oproti doláru posilnila o 0,1 % na 1,1314 USD/EUR.

Kurz dolára voči jenu sa nezmenil a zostal na úrovni 111,06 JPY/USD. V závere minulého týždňa však americká mena oproti jenu posilnila na trojtýždňové maximum v reakcii na dohady, že japonská centrálna banka by mohla tento týždeň opäť uvoľniť menovú politiku. Bank of Japan zverejní vyhlásenie zo svojho zasadania len niekoľko hodín po rovnakom kroku Fed-u.

Vývoj kurzu stredoeurópskych mien bol zmiešaný, keďže trhy čakali na výsledok zasadania centrálnej banky USA. Poľský zlotý voči euru do 15:22 SELČ klesol o 0,42 % na 4,3973 PLN/EUR. Maďarský forint sa oproti predošlému dňu nezmenil a zostal na úrovni 312,100 HUF/EUR. Česká koruna si prilepšila o 0,1 % na 27,03 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia