Euro voči doláru stúplo na najvyššiu úroveň za 6,5 mesiaca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dolár, euro, peniaze
Foto: ilustračné, www.istockphoto.com

LONDÝN 2. mája (WebNoviny.sk) – Dolár sa v pondelok mierne zotavil voči jenu, oproti ktorému minulý týždeň zaznamenal najvýraznejší celotýždňový pokles za viac ako sedem rokov. Dolár si v porovnaní s predošlým obchodovacím dňom pripísal 0,2 % a stúpol na 106,64 JPY/USD.

Americká mena však klesla oproti euru, ktorému pomohla správa o dobrom vývoji nemeckého priemyslu. Napríklad index nákupných manažérov priemyselného odvetvia krajiny v apríli vzrástol na trojmesačné maximum.

Spoločná európska mena oproti doláru posilnila na najvyššiu úroveň za 6,5 mesiaca a to k hranicu 1,15 USD/EUR. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, oslabil o 0,2 % na 92,893 bodu.

Poľský zlotý a česká koruna v pondelok oproti euru oslabili v reakcii na správy o tom, že priemyselné odvetvia Poľska a Česka v apríli rástli menej, ako sa očakávalo. Zlotý do 15:21 SELČ klesol o 0,23 % na 4,3830 PLN/EUR a koruna oslabila o 0,01 % na 27,044 CZK/EUR. Maďarský forint si však prilepšil o 0,37 % na 310,600 HUF/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať