Jen oproti doláru oslabil najnižšie za dva týždne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Americký dolár, japonský jen
Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 12. mája (WebNoviny.sk) – Japonský jen vo štvrtok oproti doláru oslabil na dvojtýždňové minimum. Investori japonskú menu vypredávali pre dohady, že centrálna banka krajiny by už na budúci mesiac mohla rozhodnúť o zväčšení svojich menových stimulov.

Dohady o ďalších krokoch japonskej centrálnej banky sa zintenzívnili po tom, ako prominentný japonský akademik Takatoši Ito povedal, že Bank of Japan (BOJ) pravdepodobne rozšíri menové stimuly buď v júni alebo v júli.

Dolár oproti jenu posilnil o 0,9 % na 109,40 JPY/USD, čiže najvyššie od 28. apríla. Dolár sa tak zotavil so svojho osemnásťmesačného minima 105,55 JPY/USD, na ktoré sa dostal 3. mája v reakcii na to, že BOJ koncom apríla menové stimuly nezväčšila.

Stredoeurópske meny vo štvrtok oproti euru oslabili. Investori boli opatrní pred piatkovým zverejnením údajov o vývoji hrubého domáceho produktu v regióne v prvom kvartáli. Poľský zlotý do 9:52 SELČ klesol o 0,08 % na 4,427 PLN/EUR a maďarský forint oslabil o 0,17 % na 315,950 HUF/EUR. Česká koruna si však prilepšila o 0,04 % na 27,023 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia