Ryanair začne v októbri lietať z Bratislavy do srbského Nišu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ryanair
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) – Írska letecká spoločnosť Ryanair zavedie novú leteckú linku z Bratislavy do srbského mesta Niš. Linka bude v prevádzke počas zimného letového poriadku, teda od 31. októbra tohto roku. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, spojenie s mestom Niš bude v prevádzke dvakrát týždenne, v pondelok a v piatok. Niš, ktorý sa nachádza na juhovýchode Srbska, je s 260 tis. obyvateľmi (údaj z roku 2011) tretím najväčším mestom krajiny.

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe. Počas tohtoročného letného letového poriadku od 27. marca do 29. októbra prevádzkuje z Bratislavy devätnásť pravidelných liniek so 73 letmi týždenne. Pravidelné spojenia z Bratislavy zabezpečuje od 10. októbra 2005 a na letisku v slovenskej metropole zriadil vlani v marci svoju základňu. Spoločnosť na pravidelných linkách z a do Bratislavy v minulom roku prepravila 1 010 578 cestujúcich, čo bolo medziročne o 24,5 % viac.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. ŠtefánikaRyanair