Bratislavské letisko vybaví v deň summitu EÚ vyše sto letov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letisko Bratislava ukázalo verejnosti aj vládny Tupolev
Pohľad na letiskovú vežu letiska M. R. Štefánika počas Dňa otvorených dverí na Letisku M. R. Štefánika. Bratislava, 8. august 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. septembra (WebNoviny.sk) – Letisko M. R. Štefánika v Bratislave plánuje v piatok 16. septembra, v deň summitu prezidentov a premiérov krajín Európskej únie, vybaviť spolu 103 pohybov lietadiel, teda odletov a pristátí. Z nich 56 tvoria odlety a prílety pravidelných a charterových letov. Vo štvrtok večer a v piatok dopoludnia pristálo na bratislavskom letisku spolu dvadsať vládnych delegácií. Ako letisko informovalo, v piatok zaznamenalo bezproblémový priebeh vybavovacieho procesu štátne dôležitých letov a rovnako aj pravidelných a nepravidelných charterových letov.

„Nezaznamenali sme žiaden prípad cestujúceho, ktorý by z dôvodu dopravných obmedzení zmeškal svoj let. Sme radi, že cestujúci boli disciplinovaní a vypočuli našu výzvu, aby sa na odlety dostavili s dostatočným časovým predstihom,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík. „Prílet vládnych delegácií neovplyvnil prevádzku pravidelných a charterových letov. Všetky odlety a prílety sú vybavované podľa platného letového poriadku,“ potvrdil Trhlík.

Na bratislavskom letisku pristáli vďaka vládnym delegáciám napríklad lietadlá typu C27 07 (Lithuanian Air Force), Airbus A319 (German Air Force), GLF 5 (Swedish Air Force) a mnohé iné.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave vybavilo za osem mesiacov tohto roka 1 230 106 cestujúcich, čo predstavuje medziročne nárast o 13 %. Počet pasažierov v auguste, napriek nepriaznivej geopolitickej situácii, ktorá ovplyvňovala dovolenkovú sezónu, dosiahol 254 659. „Je to najlepší augustový výsledok za posledných sedem rokov. Zároveň o 3 % vyšší v porovnaní s augustom 2015,“ uviedol Trhlík.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. Štefánika