Lidl venoval Červenému krížu detské dopravné ihriská

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Lidl

Hodnota štyroch mobilných dopravných ihrísk presahuje 60 000 €

BRATISLAVA 21. septembra (WBN/PR) – Spoločnosť Lidl Slovenská republika venovala Slovenskému Červenému krížu (SČK) štyri mobilné detské dopravné ihriská. Rozmer ihrísk je 17 x 20 m. Zostavy v hodnote viac ako 60 000 € pozostávajú z podložiek zo špeciálnej gumy, mnohých prenosných dopravných značiek a semaforov. K ihriskám patria aj desiatky odrážadiel, kolobežiek, prílb a reflexných viest. Územné spolky SČK budú ihriská využívať pri výučbe dopravnej výchovy na základných školách.

„Mobilné dopravné ihriská budú využívané počas celého roka, predbežne územnými spolkami SČK Trebišov, Žilina, Levice a Banská Bystrica. Ich práca s deťmi je dlhodobá a má vynikajúce výsledky. V rámci spolupráce s dopravnou políciou SR sa ukázalo spojenie dopravnej výchovy a prvej pomoci ako veľmi účinné. Preto budú mobilné dopravné ihriská zapožičiavané po celom Slovensku – v rámci veľkých akcií miest, obcí a pri výučbe na základných školách,“ uviedla Mgr. Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka SČK.

Téma dopravnej výchovy detí je výsostne aktuálna. Na následky dopravných nehôd totiž zomrie na Slovensku ročne niekoľko detí a ďalšie desiatky utrpia ťažké zranenia. Správnou edukatívou sa mnohým úrazom dá predchádzať, Lidl sa preto rozhodol prispieť k vzdelávaniu školákov v téme dopravnej výchovy. Na začiatku školského roka 2016/2017 obchodný reťazec daroval každému žiakovi 2. a 3. ročníka na každej základnej škole na Slovensku publikáciu „Kamil a Emil na cestách.“ V elektronickej podobe sa nachádza na internetovej stránke www.lidl.sk/dopravnavychova.

Lidl zároveň v druhý septembrový víkend usporiadal aj minikurzy bezpečnosti na cestách a prvej pomoci. Podujatia sa konali v krajských mestách, vždy na parkovisku jednej predajne Lidl. Tisíce detí spolu so svojimi rodičmi získalo cenné poznatky o správaní sa v dopravných situáciách, vyskúšali si mobilné dopravné ihriská a pozreli si ukážku techniky a postupov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a Slovenského Červeného kríža.

„Ľudský život je najvyššou hodnotou a preto ho treba chrániť. Deti sú mimoriadne zraniteľné, obzvlášť na začiatku nového školského roku. Ročne sa vyskytnú stovky dopravných nehôd, ktorých účastníkmi sú práve deti a mladiství,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika, a dodal: „Záleží nám na ich bezpečnosti a rozhodli sme sa prispieť k jej zvýšeniu. Výsledkom našej snahy je knižka ´Kamil a Emil na cestách´, minikurzy dopravnej bezpečnosti a taktiež venovanie mobilných dopravných ihrísk Slovenskému červenému krížu.“

Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na sociálnych sieťach.

Facebook: https://www.facebook.com/lidlslovensko

Instagram: https://www.instagram.com/lidlsk/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5oGq-pQRauK3TFdDa0ZPAQ?ucbcb=1

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/lidl-slovenská-republika-v-o-s-

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Lidl