Británia pre brexit stále čelí finančným rizikám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Brexit
Brexit prináša aj kuriózne situácie Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 23. septembra (WebNoviny.sk) – Veľká Británia čelí ťažkému obdobiu prispôsobovania sa po odhlasovaní vystúpenia z Európskej únie, pričom neistota v súvislosti so vzťahom krajiny s EÚ posilňuje niektoré finančné riziká. Konštatuje to správa, ktorú zverejnil Výbor pre finančnú politiku britskej centrálnej banky. Podľa výboru naďalej existuje riziko, že sa zredukujú zahraničné investície vo Veľkej Británii.

Výbor pre finančnú politiku poukázal na ohrozenie trhu komerčných nehnuteľností, na ktorom „sa kryštalizujú riziká prudkého prispôsobovania sa“. Ceny klesajú a transakcie sú na najnižšej úrovni od roku 2009. Okrem toho výbor má obavy, že obdobie slabšej zamestnanosti a slabšieho rastu príjmov môže ohroziť schopnosť určitej časti domácností splácať svoje dlhy.

Britská centrálna banka na riziká upozorňuje po tom, ako nedávne správy ukázali, že krátkodobý vplyv brexitu na ekonomiku Británie bol obmedzený. Výbor uviedol, že intervencia zo strany centrálnej banky pomohla predísť vážnejším následkom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať