Walt Disney nakrúti ďalší film o Indianovi Jonesovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Indiana Jones v Cannes
Americký producent George Lucas, herec Harrison Ford a režisér Steven Spielberg na 61. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Cannes, kam prišli predstaviť film Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky, máj 2008 Foto: SITA/AP Photo/Lionel Cironneau

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Fanúšikovia dobrodružných príbehov o Indianovi Jonesovi (1981, 1984, 1989, 2008) sa dočkajú piatej snímky o slávnom archeológovi.

V rozhovore pre Bloomberg Bussinessweek o tom informoval prezident spoločnosti Walt Disney Bob Iger. „S Hviezdnymi vojnami Georga Lucasa – a Indianom Jonesom, ktorý sa, mimochodom, blíži, máme viac skvelých príbehov,“ prezradil Iger.

Spoločnosť Disney odkúpila licenciu na pokračovanie epizód Indiana Jonesa a Hviezdnych vojen od producentskej firmy Lucasfilm v roku 2012 za štyri miliardy dolárov. Zatiaľ poslednú snímku s podtitulom Kráľovstvo krištáľovej lebky, nakrútili v roku 2008.

Populárnu postavu Indiana Jonesa vytvoril George Lucas spolu so svojím priateľom Stevenom Spielbergom ako poctu akčným hviezdam seriálov z 30. rokov 20. storočia.

Informácie pochádzajú z webstránok www.digitalspy.com, www.bloomberg.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe George LucasWalt Disney