Leonardo DiCaprio by chcel stvárniť Vladimira Putina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Leonardo DiCaprio
Americký herec Leonardo DiCaprio si podľa zdrojov amerického týždenníka The Hollywood Reporter plánuje dať pauzu od herectva. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Americký herec Leonardo DiCaprio prezradil, že by niekedy v budúcnosti rád stvárnil ruského prezidenta Vladimira Putina. Štyridsaťjedenročný rodák z Hollywoodu to uviedol v rozhovore pre nemecký denník Die Welt. „Putin by bol naozaj veľmi zaujímavý. Rád by som si ho zahral. V roku 2010 som sa s ním stretol v Petrohrade na medzinárodnej konferencii o ochrane tigrov. Moja nadácia pracovala na niekoľkých projektoch zameraných na finančnú pomoc pri ochrane sibírskych tigrov. S Putinom sme sa rozprávali iba o týchto úchvatných šelmách, o politike nie,“ vysvetlil herec, ktorý by rád stvárnil aj iné ruské osobnosti. „Myslím, že o ruskej histórii by malo vznikať viac filmov, pretože táto krajina má mnoho príbehov hodných Shakespeara. To je pre herca fascinujúce. Lenin by bola taktiež zaujímavá úloha a taktiež by som rád stvárnil Rasputina,“ dodal.

Leonardo Wilhelm DiCaprio

si vyslúžil chvály kritiky už na začiatku hereckej kariéry za výkony v snímkach Zo života chlapca (1993), Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Basketbalistov denník (1995), Rómeo a Júlia (1996) či Marvinova izba (1996). Celosvetovo sa však preslávil zásluhou blockbusteru Titanic (1997), v ktorom si zahral po boku Kate Winslet. S ňou sa po jedenástich rokoch ukázal aj v romantickej dráme Núdzový východ (2008). DiCaprio má na konte šesť nominácií na Oscara, pričom tú zatiaľ poslednú za výkon v dobrodružnej dráme Revenant Zmŕtvychvstanie (2015) môže vo februári premeniť na víťazstvo. Za túto snímku, rovnako ako za filmy Letec (2004) a Vlk z Wall Street (2013), získal Zlatý glóbus. Zahral si tiež vo filmoch Pláž (2000), Gangy New Yorku (2002), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), Na druhej strane (2006), Krvavý diamant (2006), Pavučina lží (2008), Počiatok (2010), Prekliaty ostrov (2010), J. Edgar (2011), Divoký Django (2012) alebo Veľký Gatsby (2013).

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kate WinsletLeonardo DiCaprio