Tom Hanks sa stal najobľúbenejšou filmovou hviezdou Ameriky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tom Hanks
Tom Hanks Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. januára (WebNoviny.sk) – Americký herec Tom Hanks získal titul najobľúbenejšej filmovej hviezdy Ameriky. Vyplýva to z výsledkov amerického národného online prieskumu Harris Poll, ktorý sa uskutočnil v období medzi 9. a 14. decembrom minulého roku. Zúčastnilo sa ho 2252 ľudí, pričom podmienkou hlasovania bol vek nad 18 rokov.

Päťdesiatdeväťročný rodák z Kalifornie tak nahradil minuloročného víťaza Denzela Washingtona, ktorý obsadil bronzový stupienok. Druhé miesto získal 52-ročný Johnny Depp, ktorý si oproti minulému roku polepšil o dve priečky. Na štvrtom mieste skončil zosnulý John Wayne a prvú päticu uzavrel 73-ročný Harrison Ford. V prvej desiatke sa umiestnili aj Sandra Bullock, Jennifer Lawrence, Clint Eastwood, Brad Pitt a Julia Roberts.

Tohtoročný víťaz, známy najmä vďaka snímkam Philadelphia (1993), Forrest Gump (1994) či Zachráňte vojaka Ryana (1998), sa na zlatej priečke umiestnil už po piaty raz, naposledy v roku 2013. Držiteľa dvoch Oscarov podľa výsledkov zverejnených na webstránke spoločnosti Harris Interactive, ktorá prieskum organizovala, najviac ocenili hlasujúci z generácie baby boomerov, ľudia žijúci na predmestiach a obyvatelia zo západných častí Ameriky. U mužov vyhral John Wayne, ktorý sa preslávil ako hollywoodsky filmový kovboj, napríklad v snímke Skutočná guráž (1969), za ktorú v roku 1970 získal aj Oscara. Herec Johnny Depp mal najväčší úspech u žien.

Najobľúbenejšie filmové hviezdy podľa online prieskumu Harris Poll:

1. Tom Hanks

2. Johnny Depp

3. Denzel Washington

4. John Wayne

5. Harrison Ford

6. Sandra Bullock

7. Jennifer Lawrence

8. Clint Eastwood

9. Brad Pitt

10. Julia Roberts

Informácie pochádzajú z webstránok www.theharrispol.com, www.nydailynews.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Brad PittClint EastwoodDenzel WashingtonHarrison FordJennifer LawrenceJohnny DeppJulia RobertsSandra BullockTom Hanks