Na udeľovaní Oscarov sa predstavia Blanchett či Redmayne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oscar
Českú republiku zastúpi na Oscaroch dopingová dráma Fair Play Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. februára (WebNoviny.sk) – Herečky Patricia Arquette, Cate Blanchett, Emily Blunt, Jennifer Garner, Rachel McAdams, Daisy Ridley, Sofía Vergara a ich kolegovia Abraham Attah, Common, Russell Crowe, Chris Evans, Louis Gossett Jr., Michael B. Jordan, Dev Patel, Eddie Redmayne a komici Sarah Silverman a Louis C.K. sú ďalšími osobnosťami, ktoré odovzdajú Oscary na 88. ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Informovali o tom producenti tohtoročného ceremoniálu David Hill a Reginald Hudlin.

Spomínaných 17 hviezd sa tak pripojilo ku Kerry Washington, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Olivii Munn, Margot Robbie, Priyanke Chopra, Tine Fey, Whoopi Goldberg, Charlize Theron, J.K. Simmonsovi, Steveovi Carellovi, Byung-hunovi Leeovi, Jaredovi Letovi, Jasonovi Segelovi, Andymu Serkisovi, Quincymu Jonesovi, Beniciovi Del Torovi, Ryanovi Goslingovi, Kevinovi Hartovi a Jacobovi Tremblayovi, ktorých účasť organizátori potvrdili už skôr.

Patricia Arquette získala Oscara za drámu Chlapčenstvo (2014). Cate Blanchett si túto cenu vyslúžila dvakrát zo celkových siedmich nominácií, a to za filmy Letec (2014) a Jasmínine slzy (2013). Rachel McAdams je v aktuálnom ročníku Oscarov nominovaná za výkon v snímke Sledovačka (2015). Common získal Oscara vďaka skladbe Glory, ktorú zložil s Johnom Legendom pre snímku Selma (2014).

Russella Crowea na toto prestížne ocenenie nominovali za snímky Dymová clona (1999), Čistá duša (2001) a Gladiátor (2000), pričom v prípade tretej menovanej sa mu nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo. Louis Gossett Jr. si Oscara odniesol za snímku Dôstojník a gentleman (1982). Eddieho Redmayna ocenili za stvárnenie Stephena Hawkinga v snímke Teória všetkého (2014). Tento rok má nomináciu za snímku Dánske dievča (2015).

Zoznamu kandidátov v 88. ročníku udeľovania Oscarov vládne snímka Revenant Zmŕtvychvstanie, ktorá získala dvanásť nominácií. O dve menej si vyslúžil Mad Max: Zbesilá cesta a sedem ich má na konte sci-fi Marťan. Ceremoniál, ktorý sa bude konať 28. februára v hollywoodskom Dolby Theatre, bude moderovať komik Chris Rock. V úlohe hudobných hostí sa počas večera predstavia Pharrell Williams, Sam Smith, The Weeknd a Lady Gaga.

Informácie pochádzajú z webstránky www.oscars.org a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cate BlanchettCharlize TheronEmily BluntJennifer GarnerJulianne MooreLady GagaPharrell WilliamsRachel McAdamsReese WitherspoonRussell CroweSam SmithSofia VergaraThe Weeknd