Jennifer Lawrence je opäť najlepšie zarábajúcou herečkou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. augusta (WebNoviny.sk) – Najlepšie zarábajúcou herečkou podľa magazínu Forbes je druhý rok po sebe Jennifer Lawrence, ktorá v období od 1. júna 2015 do 1. júna 2016 zarobila 46 miliónov dolárov (v prepočte takmer 40,6 milióna eur).

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Louisville, ktorá sa vlani umiestnila na prvej priečke s 52 miliónmi dolárov, vďačí za tohtoročné prvenstvo predovšetkým hlavným úlohám v snímke Hry o život: Drozdajka 2 (2015) a pripravovanom sci-fi Passengers.

Redaktori magazínu Forbes po minulom roku znova zahrnuli do rebríčka aj neamerické herečky. Jednou z nich je opäť Číňanka Bingbing Fan, ktorá je so zárobkom 17 miliónov dolárov (takmer 15 miliónov eur) na piatom mieste. Nováčikom rebríčka sa stala Indka Deepika Padukone, ktorá sa s 10 miliónmi dolárov (približne 8,8 milióna eur) dostala na desiatu priečku, a na šiestom mieste je so 16,5 miliónmi dolárov (viac než 15,5 milióna eur) Juhoafričanka Charlize Theron, ktorá má aj americké občianstvo.

Druhá priečka patrí Melisse McCarthy, ktorá si v sledovanom období pripísala na konto 33 miliónov dolárov (29,1 milióna eur), a na trojke je Scarlett Johansson s 25 miliónmi dolárov (zhruba 22 miliónov eur), čím si obe herečky vymenili minuloročné pozície. Štvrté miesto obsadila Jennifer Aniston, ktorá zarobila 21 miliónov dolárov (vyše 18,5 milióna eur).

Rebríček najlepšie zarábajúcich herečiek podľa magazínu Forbes:

1. Jennifer Lawrence – 46 miliónov dolárov

2. Melissa McCarthy – 33 miliónov dolárov

3. Scarlett Johansson – 25 miliónov dolárov

4. Jennifer Aniston – 21 miliónov dolárov

5. Bingbing Fan – 17 miliónov dolárov

6. Charlize Theron – 16,5 milióna dolárov

7. Amy Adams – 13,5 milióna dolárov

8. Julia Roberts – 12 miliónov dolárov

9. Mila Kunis – 11 miliónov dolárov

10. Deepika Padukone – 10 miliónov dolárov

Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a webstránky www.forbes.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Amy AdamsCharlize TheronJennifer AnistonJennifer LawrenceJulia RobertsMelissa McCarthyMila KunisScarlett Johansson