Slávny pár končí, Angelina Jolie a Brad Pitt sa rozvádzajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Brad Pitt
Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 20. septembra (WebNoviny.sk) – Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom, uviedol v utorok pre americkú televíziu CNN zdroj oboznámený s dokumentom.

Herečka a režisérka v rozvodových dokumentoch, podaných v pondelok v Los Angeles, uviedla ako dôvod rozvodu „neprekonateľné rozpory“. Žiada aj zverenie ich šiestich detí do svojej starostlivosti, pričom Pitt by mal právo navštevovať ich. Právnik Jolieovej Pittovej, Robert Offer, v utorok povedal, že rozhodnutie rozviesť sa urobila kvôli „zdraviu rodiny“. V žiadosti je uvedený dátum rozluky štvrtok 15. septembra, dodala tlačová agentúra AP.

Pitt prosí tlač o láskavosť

Herec v utorok v magazíne People zverejnil vyhlásenie k žiadosti o rozvod. Poprosil v ňom tlač, aby sa držala ďalej od jeho detí. „Som tým veľmi zarmútený, ale najviac teraz záleží na blahu našich detí. Žiadam vás o láskavosť – dajte im priestor, ktorý si v tomto ťažkom období zaslúžia,“ napísal Pitt vo vyhlásení.

Hoci filmové hviezdy boli spolu 12 rokov, zosobášili sa až v auguste 2014. Mali malú súkromnú svadbu na zámku Miraval v obci Correns vo francúzskom regióne Provensalsko. Ich deti na obrade niesli prstene a rozhadzovali lupene kvetov. Sobáš oznámili verejnosti až o niekoľko dní. Majú šesť deti: 15-ročného Maddoxa, 12-ročného Paxa, 11-ročnú Zaharu, desaťročnú Shiloh a osemročné dvojčatá Knoxa a Vivienne.

Pre Pitta sa končí druhé manželstvo; predtým bol ženatý s herečkou Jennifer Anistonovou známou z televízneho seriálu Priatelia. Jolie Pitt bola v minulosti vydatá za amerického herca Billyho Boba Thorntona a za anglického herca Jonnyho Leeho Millera.

Vlani hrali spolu v „prepadáku“

Počiatky ľúbostného vzťahu Jolieovej a Pitta vyvolali dovtedy nevídanú lavínu správ v bulvárnych médiách. Obaja sa zblížili počas nakrúcania akčného filmu Pán a pani Smithovci v roku 2004, čo vyvolalo šíriacu sa fámu – dvojicou vytrvalo popieranú -, že Jolie spôsobila rozvod Pitta s Anistonovou. Pitt a Anistonová oznámili rozchod v januári 2005 a herečka podala o niekoľko mesiacov žiadosť o rozvod.

Pár si adoptoval deti z Kambodže, Vietnamu a Etiópie. A snažil sa využiť svoju slávu v závažných oblastiach. Jolie, veľvyslankyňa dobrej vôle OSN, sa angažovala v prospech utečencov a v rôznych ďalších problémoch v Afrike, ako aj v liečbe rakoviny prsníka. Ona sama podstúpila dvojitú mastektómiu.

Z Angeliny Jolieovej sa stala tiež filmová režisérka. Vlani hrali manželia spolu v jej filme Pri mori (By the Sea). Stelesňovali atraktívnych manželov na spoločnej dovolenke vo Francúzsku, pričom ich manželstvo bolo už v rozpade. Snímka zarobila len 538.000 dolárov. Jolie v rozhovore pre agentúru AP v roku 2014 povedala, že hrať manželov s problémami bolo očistné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angelina JolieBrad Pitt