Val Kilmer poprel tvrdenie Michaela Douglasa, že má rakovinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Val Kilmer
Val Kilmer je známy okrem iného pre rolu Batmana vo filme Navždy Batman z roku 1995. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 2. novembra (WebNoviny.sk) – Americký herec Val Kilmer poprel tvrdenie svojho kolegu Michaela Douglasa, že má rakovinu ústnej dutiny. Rodák z Los Angeles tak spravil v utorok prostredníctvom oficiálneho konta na sociálnej sieti Facebook, pričom uviedol, že je zdravý, vďaka čomu sa môže sústreďovať na svoju kariéru.

Douglas má podľa Kilmera nesprávne informácie

„Mám rád Michaela Douglasa, no má nesprávne informácie. Naposledy som s ním hovoril pred takmer dvoma rokmi, keď som ho poprosil o kontakt na špecialistu, ktorý by sa mi pozrel na hrčku v hrdle. Nakoniec som využil služby lekárov v losangeleskom Ronald Reagan UCLA Medical Center a vôbec nemám rakovinu. Naďalej mám opuchnutý jazyk, no postupne sa zotavujem. Minulý rok som si zahral v troch filmoch, pričom jeden z nich som aj režíroval,“ vysvetlil 56-ročný herec, ktorý si ale podľa vlastných slov váži obavy Douglasa i svojich priaznivcov.

„Niektorí fanúšikovia si nesprávne vysvetlili moje mlčanie o súkromných záležitostiach a mysleli si, že sa nejakým spôsobom správam nezodpovedne k svojmu zdraviu tým, že sa spolieham najmä na modlitby a lásku. Nič nie je ďalej od pravdy než toto. Som veľmi vďačný za všetku podporu od ľudí z celého sveta, ktorí mi ju preukázali, keď sa dozvedeli, že mám fyzické ťažkosti. Verím, že toto vyhlásenie ukončí ďalšie obavy o moje zdravie zo strany publikácií, ktoré nerešpektujú pravdu. Nech Michaela Douglasa viedlo čokoľvek k tomu, aby špekuloval o mojom zdraví, pre skupinu talentovaných ľudí po celom svete je milujúci a oddaný priateľ a som si istý, že tým nemyslel nič zlé. To, že som zdravý, rešpekt zo strany mojich kolegov a láska, ktorú dostávam od rodiny, priateľov, kolegov a fanúšikov, ma denne inšpirujú, za čo som veľmi vďačný,“ dodal umelec.

Douglas v minulosti prekonal rakovinu jazyka

Sedemdesiatdvaročný Douglas vyhlásil, že Kilmer zrejme trpí rakovinou, uplynulý víkend v rozhovore s anglickým moderátorom Jonathanom Rossom na špeciálnom podujatí v Londýne. K téme sa dostal, keď hovoril o filme Lovci levov (1996), v ktorom si zahral práve s Kilmerom. „Ten film sa nepodaril tak dobre, ako som dúfal, ale nakrúcanie som si naozaj užil. Val je úžasný chlapík, ktorý bojuje presne s tým istým, čo som mal aj ja. Jeho prognózy však nie sú príliš dobré. Modlím sa za neho. To je aj dôvod, prečo je v ostatnom čase okolo neho ticho,“ uviedol Douglas, ktorý v minulosti prekonal rakovinu jazyka, hoci spočiatku tvrdil, že šlo o rakovinu hrtana.

Správy o tom, že Kilmer má rakovinu a podstúpil operáciu, sa po prvý raz objavili v médiách už vlani v januári. Herec to však opakovane poprel. Douglasov hovorca v pondelok uviedol, že herec sa v čase spomínaného rozhovoru s Rossom iba domnieval, že Kilmer má rakovinu. „Michael a Val spolu nehovorili už viac než rok, takže, ak nemá rakovinu, tak je to skvelé. Michael sa v tom rozhovore vyjadril, že už dlho spolu nehovorili a zaželal mu veľa šťastia,“ uviedol Douglasov zástupca pre magazín Us Weekly.

Päťdesiatšesťročný

Val Edward Kilmer

sa dostal do povedomia vďaka snímkam Prísne tajné (1984), Ozajstný génius (1985), Top Gun (1986) či Willow (1986). Zahral si aj vo filmoch The Doors (1991), Horlivosť (1995), Batman navždy (1995), Lovci levov (1996), Salton Sea (2002), Kiss Kiss Bang Bang (2005), Vykúpenie z väzenia (2008) či Kill The Irishman (2011).

Informácie pochádzajú z webstránky www.usmagazine.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ronald ReaganVal Kilmer