Oznámili prvé mená hviezd, ktoré sa predstavia na Oscaroch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio zvíťazil minulý rok v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za snímku Revenant Zmŕtvychvstanie (2015). Los Angeles, 28. február 2016. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Producenti 89. oscarového ceremoniálu Michael De Luca a Jennifer Todd zverejnili prvý zoznam osobností, ktoré sa zúčastnia na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Predstavovať nominovaných a odovzdávať ceny budú Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance a Alicia Vikander, ktorí vlani zvíťazili v hereckých kategóriách.

Leonardo DiCaprio zvíťazil minulý rok v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za snímku Revenant Zmŕtvychvstanie (2015).

V minulosti ho nominovali aj za úlohy vo filmoch Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Letec (2004), Krvavý diamant (2006) a Vlk z Wall Street (2013), pričom za posledný menovaný získal ako jeden z producentov nomináciu aj v kategórii Najlepší film.

Brie Larson dostala vlani Oscara za hlavnú úlohu v dráme Izba (2015), Mark Rylance za vedľajšiu rolu v snímke Most špiónov (2015) a Alicia Vikander triumfovala medzi herečkami vo vedľajších úlohách za Dánske dievča (2015).

La La Land má 14 nominácií

Zoznamu kandidátov v 89. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládne snímka La La Land, ktorá získala štrnásť nominácií, čím vyrovnala rekord titulov Všetko o Eve (1950) a Titanic (1997). Film režiséra a scenáristu Damiena Chazella však môže získať maximálne trinásť trofejí, keďže v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň má dvojité zastúpenie.

Osem nominácií si na konto pripísali snímky Moonlight a Prvý kontakt, o dve menej majú Miesto pri mori, Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu a Lion. Všetky menované sa uchádzajú o Oscara pre najlepší film, pričom deviatku nominovaných v tejto kategórii dopĺňajú Fences, Skryté čísla a Hell or High Water. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať v nedeľu 26. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Ceremoniál bude moderovať Jimmy Kimmel.

Informácie pochádzajú z webstránky www.oscars.org a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Leonardo DiCaprio