Na MTV Movie Awards vyhlásili film roka, ocenili aj bozk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MTV Movie Awards
Filmom roka sa na MTV Movie Awards stala snímka Na vine sú hviezdy. Okrem hlavnej ceny triumfovala aj v ďalších dvoch kategóriách. Los Angeles, 12. apríl 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. apríla (WEBNOVINY) – Za film roka na nedeľnom udeľovaní MTV Movie Awards vyhlásili romantickú drámu Na vine sú hviezdy.

Snímka režiséra Josha Boona, ktorá mala celkovo sedem nominácií, získala aj ďalšie dve ceny. Shailene Woodley si odniesla ocenenie za najlepší ženský herecký výkon a spolu s kolegom Anselom Elgortom aj za najlepší filmový bozk. Woodley okrem toho udelili tiež MTV Trailblazer Award.

Video: Na vine sú hviezdy

Viac ocenení dostal aj Dylan O’Brien

Tri ceny získali aj snímky Susedia na odstrel a Labyrint: Útek, pričom za druhú menovanú ocenili vo všetkých troch prípadoch Dylana O’Briena. Ten zvíťazil v kategóriách Prelomový herecký výkon, Najlepší hrdina a Najlepší filmový súboj (spoločne s Willom Poulterom).

Susedia na odstrel zas triumfovali v kategóriách Najlepší výkon bez trička (Zac Efron), Najlepšia filmová dvojica (Zac Efron & Dave Franco) a Najlepší WTF moment (Seth Rogen & Rose Byrne).

Po dve ceny dostali Hry o život: Drozdajka 1 a Strážcovia Galaxie. Hry o život ovládli kategórie Najlepší hudobný moment (Jennifer Lawrence) a Najlepšia premena (Elizabeth Banks), Strážcovia Galaxie zas získali ceny za najlepšie cameo (Stan Lee) a najlepšie herecké obsadenie.

Jennifer Lopez predviedla najlepší vystrašený výkon

Bradleyho Coopera ocenili za herecký výkon v snímke Americký ostreľovač, Jennifer Lopez predviedla najlepší vystrašený výkon v trileri The Boy Next Door, Meryl Streep ovládla kategóriu Najlepší zloduch za rolu vo filme Príbehy z lesov, Channing Tatum podal najlepší komediálny výkon v snímke 22 Jump Street, najobľúbenejšími postavami sa stali Hiro a Baymax z animáku Veľká Šestka, za najočakávanejší film vyhlásili Avengers 2: Vek Ultrona a najobľúbenejším animovaným filmom je Lego príbeh.

Okrem spomínanej MTV Trailblazer Award udelili aj ďalšie dve špeciálne ocenenia, a to MTV Generation Award pre Roberta Downeyho Jr. a Comedic Genius Award pre Kevina Harta.

Ceremoniál, na ktorom často oceňujú blockbustery prehliadané americkou Akadémiou filmových umení a vied, sa konal v Nokia Theatre v Los Angeles a moderovala ho komička a herečka Amy Schumer. Počas večera vystúpili Charli XCX, Ty Dolla Sign & Tinashe a Fall Out Boy & Fetty Wap.

Ceny odovzdávali napríklad Amanda Seyfried, Dwayne Johnson, Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Jimmy Kimmel, Mark Wahlberg, Reese Witherspoon, Sofía Vergara či Vin Diesel.

Prehľad víťazov a víťaziek MTV Movie Awards 2015:

Film roka: Na vine sú hviezdy

Najlepší ženský herecký výkon: Shailene Woodley (Na vine sú hviezdy)

Najlepší mužský herecký výkon: Bradley Cooper (Americký ostreľovač)

Najlepší vystrašený výkon: Jennifer Lopez (The Boy Next Door)

Prelomový herecký výkon: Dylan O’Brien (Labyrint: Útek)

Najlepší výkon bez trička: Zac Efron (Susedia na odstrel)

Najlepšia filmová dvojica: Zac Efron & Dave Franco (Susedia na odstrel)

Najlepší filmový súboj: Dylan O’Brien vs. Will Poulter (Labyrint: Útek)

Najlepší filmový bozk: Ansel Elgort & Shailene Woodley (Na vine sú hviezdy)

Najlepší WTF moment: Seth Rogen & Rose Byrne (Susedia na odstrel)

Najlepší zloduch: Meryl Streep (Príbehy z lesov)

Najlepší hudobný moment: Jennifer Lawrence (Hry o život: Drozdajka 1)

Najlepší komediálny výkon: Channing Tatum (22 Jump Street)

Najlepšia premena: Elizabeth Banks (Hry o život: Drozdajka 1)

Najlepšie cameo: Stan Lee (Strážcovia Galaxie)

Najlepší hrdina: Dylan O’Brien (Labyrint: Útek)

Najobľúbenejšia postava: Hiro & Baymax (Veľká Šestka)

Najočakávanejší film: Avengers 2: Vek Ultrona

Najobľúbenejší animovaný film: Lego príbeh

Najlepšie herecké obsadenie: Strážcovia Galaxie

MTV Generation Award: Robert Downey Jr.

MTV Trailblazer Award: Shailene Woodley

Comedic Genius Award: Kevin Hart

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Amanda SeyfriedBradley CooperChanning TatumChris HemsworthDwayne JohnsonElizabeth BanksJennifer LawrenceJennifer LopezJeremy RennerJimmy KimmelMark WahlbergMeryl StreepReese WitherspoonScarlett JohanssonShailene WoodleySofia VergaraStan LeeVin DieselZac Efron