Guardiola v Barcelone rýchlo skončil, dôvodom hanlivý status

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Barcelona
Foto: SITA/AP

BARCELONA 30. decembra (WebNoviny.sk) – Futbalový stredopoliar Sergi Guardiola sa už tešil, že si zahrá v drese slávnej Barcelony, no všetko je napokon inak. Katalánsky klub v pondelok podpísal kontrakt s 24-ročným hráčom, no o pár hodín ho zrušil. Dôvodom sú hanlivé komentáre Guardiolu na twitteri na adresu Barcelony ešte z roku 2013.

„Klub FC Barcelona sa rozhodol stornovať zmluvu podpísanú so Sergim Guardiolom po zistení, že hráč zverejnil útočné komentáre o klube a Katalánsku,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení Barcelony. Samotný hráč však tvrdí, že katalánsky veľkoklub neurážal. „Ospravedlňujem sa Barcelone a Katalánsku. Ide o nedorozumenie. Nenapísal som tie komentáre, bolo to v roku 2013 a ani neviem, že existovali. Objavilo sa to na mojom profile, ale nebol som to ja. Tisíckrát žiadam o odpustenie, mám za sebou tvrdú lekciu,“ povedal Guardiola pre Onda Cero.

Hráč Alcorcónu sa vyjadril, že nemá nič proti Katalánsku a je jeho snom zahrať si v drese slávnej Barcelony, ktorá v súčasnosti patrí medzi najväčšie kluby na svete. „Barca sa ku mne správala veľmi milo. Chápem jej rozhodnutie. Nebol by som schopný uverejniť niečo také. Keď už raz ste profesionál, podporujete mužstvo, ktoré hrá najkrajší futbal na svete a tým je Barca. Som z Malorky, nie som antikatalánec ani nič podobné. Mojím snom bolo hrať za Barcelonu, teraz je po všetkom,“ dodal zronený Guardiola.

Guardiola mal pôsobiť v rezerve „blaugranas“, do nej sa dostali v pondelok iní hráči Xemi a Moises Delgado, ktorí sa zapoja už do utorkového tréningu. Informoval portál ESPN.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FC Barcelona