Messi koncom mája pred súd pre nezaplatené dane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lionel Messi
Lionel Messi strieľa jeden zo svojich troch gólov počas zápasu 19. kola Primera División, v ktorom Barcelona najmä vďaka jeho hetriku porazila Granadu 4:0. Barcelona, 9. január 2016. Foto: SITA/AP

MADRID 20. januára (WebNoviny.sk) – Súdny proces ohľadom údajného daňového podvodu zo strany čerstvého päťnásobného najlepšieho futbalistu planéty Lionela Messiho sa bude konať v dňoch 31. mája – 3. júna. Dvadsaťosemročný útočný klenot FC Barcelona a jeho otca Jorgeho Horacia obvinili z troch daňových únikov a v prípade dokázania viny môžu čeliť trestu odňatia slobody takmer dvoch rokov.

Tretieho júna štartuje storočnicový turnaj Copa América a Lionel Messi nemusí byť k dispozícii Argentíne v otváracom súboji. Kompletný program podujatia bude známy po žrebe 21. februára. Očakáva sa, že Messiho právnici sa budú pokúšať o zmenu termínu súdneho konania. Ešte pred Copa América by mal hráč „blaugranas“ absolvovať krátku prípravu, ak sa jeho mužstvo dostane do finále Ligy majstrov 2015/2016, ktoré je naplánované na 28. mája v Miláne.

Argentínska dvojica Messiovcov údajne ochudobnila španielsku pokladnicu na nezaplatených daniach o 4,1 milióna eur v rokoch 2007 – 2009. Prípad sa točí najmä okolo Messiho staršieho, ale vyšetrujú aj jeho syna, pretože podľa úradov mal o činnostiach svojho otca dostatočné informácie. Štátne zastupiteľstvo pre oboch navrhuje odňatie slobody na 22 mesiacov a 15 dní. Okrem toho požaduje pokutu vo výške neodvedenej sumy, úhradu súdnych nákladov a odopretie akýchkoľvek daňových výhod na 1,5 roka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lionel Messi