Lukáš Čmelík odchádza zo Žiliny na hosťovanie do FC Sion

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lukáš Čmelík
Žilinčan Lukáš Čmelík v súboji s Milanom Šimčákom z MFK Michalovce počas zápasu 11. kola Fortuna ligy, v ktorom 'šošoni' pod Dubňom zvíťazili 2:0. Žilina, 27. september 2015. Foto: SITA/František Kekely

ŽILINA 28. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Lukáš Čmelík bude v aktuálnej sezóne pokračovať v FC Sion. Hráč úradujúceho vicemajstra MŠK Žilina odchádza do Švajčiarska na jedenapolročné hosťovanie s následnou opciou.

„Som veľmi rád, že sa to uzavrelo takto rýchlo a opäť môžem byť vo výbornom klube ako Sion. Ľudia ma tu prijali veľmi dobre. Sú priateľskí, pomáhajú mi. Je to pre mňa obrovské plus. Vzhľadom na to, že je to moje prvé zahraničné pôsobenie, chcem si tu čo najskôr zvyknúť a, samozrejme, sa prepracovať do zostavy. Som veľmi vďačný za túto šancu. Dúfam, že nesklamem,“ uviedol Čmelík na svojom oficiálnom športovom profile na sociálnej sieti Facebook.

Nádejného 19-ročného krídelníka preradilo vedenie žilinského klubu v októbri minulého roka do rezervného tímu. Dôvodom bol opakovaný neprofesionálny prístup. Spomínala sa životospráva nezlučitelná s dráhou profesionálneho futbalistu. Sionu patrí v aktuálnej sezóne v desaťčlennej najvyššej švajčiarskej súťaži 6. miesto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MŠK Žilina