Ikona FC Chelsea ohlásila odchod zo Stamford Bridge

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
John Terry
John Terry pôsobil v Chelsea od svojich 14 rokov. Foto: SITA/AP

LONDÝN 1. februára (WebNoviny.sk) – Stopér John Terry po skončení tejto sezóny prestane byť hráčom londýnskeho futbalového klubu Chelsea. Pôsobil v ňom od svojich 14 rokov, momentálne má 35 a 2 mesiace.

Najúspešnejší kapitán v histórii Chelsea bol o tejto novinke informovaný ešte pred minulotýždňovým víťazstvom na trávniku Arsenalu (1:0). Futbalistom zo Stamford Bridge sa v tejto sezóne Premier League nedarí. Po 23. kole sú až na trinástom mieste tabuľky so ziskom 28 bodov. Slabú výkonnosť tímu si odskákal aj charizmatický tréner José Mourinho, ktorého v decembri nahradil Holanďan Guus Hiddink.

„Pred zápasom proti Arsenalu mi povedali, že môj kontrakt už neobnovia. Nebude to teda rozprávkový koniec kariéry v Chelsea,“ vyhlásil Terry podľa AP. „Rád by som ešte zostal, ale klub sa rozhodol vybrať inou cestou. Potreboval som vedieť, čo ďalej, lebo každý január som riešil otázku svojej budúcnosti. Žiaľ, v drese Chelsea to už nebude. Veci sa nezmenili ani po príchode nového trénera,“ dodal Terry.

Na margo svojej budúcnosti uviedol: „Nemôžem pokračovať v inom anglickom tíme. Neviem si to predstaviť, bude to asi zahraničie. Chelsea však neželám nič zlé. Nie je pochýb o tom, že po mojom odchode kúpia jedného – dvoch kvalitných stopérov a futbalový život pôjde ďalej. Žiadny hráč nikdy nie je dôležitejší ako klub.“

Terry absolvoval seniorský debut v Chelsea ešte v roku 1998, kapitánom sa stal v sezóne 2004/2005. Jeho fyzické prednosti, predvídavosť a líderstvo na trávniku z neho urobili jednu z výnimočných postáv klubu na ceste k mnohým trofejam. Terry pomohol Chelsea k štyrom víťazstvám v Premier League, piatim triumfom v FA Cupe, trom Ligovým pohárom.

Na európskej úrovni sa „The Blues“ v roku 2012 stali šampiónmi najprestížnejšej kontinentálnej súťaže Ligy majstrov a o rok neskôr dobyli aj triumf v súťaži číslo 2 – Európskej lige. Celkovo zatiaľ odohral za klub zo Stamford Bridge 696 zápasov. Terry odohral aj 78 zápasov v drese národného mužstva Anglicka, kde bol tiež kapitánom. Medzinárodnú reprezentačnú futbalovú kariéru ukončil v roku 2012.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Guus HiddinkJohn TerryJosé Mourinho
Firmy a inštitúcie FC Chelsea