Päťročnému chlapcovi v igelitovom drese Messiho sa splní sen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Murtaza Ahmadi
Murtaza Ahmadi miluje Lionela Messiho, keď vyrastie, chce byť ako on. Foto: SITA/AP

KÁBUL 3. februára (WebNoviny.sk) – Päťročný Afganec Murtaza Ahmadi už dostal skutočný dres Lionela Messiho namiesto „igelitkovej“ náhrady, v ktorej ho zachytila fotografia kolujúca na internete, teraz je na rade stretnutie s argentínskou futbalovou hviezdou.

Zorganizovať ho chce Afganská futbalová federácia v nadväznosti na mediálny rozruch vyvolaný zverejnením dojemnej snímky z provincie Ghazni. Chlapča má na nej vynaliezavú napodobeninu dresu argentínskej futbalovej reprezentácie vyrobenú z plastovej nákupnej tašky s modro-bielymi pruhmi a dotvorenú fixkou napísaným číslom 10 a menom Messi na chrbte. Identitu mladého fanúšika futbalu sa podarilo zistiť až po dlhšom pátraní korunovanom odovzdaním Messiho dresu vo farbách FC Barcelona.

„Milujem Messiho, hrá dobre. Dres mi vyrobil môj brat, veľmi sa mi páčil. Pri dome nemáme ihrisko a naša lopta je prasknutá. Keď vyrastiem, chcem byť ako Messi,“ povedal Murtaza podľa telegraph.co.uk. Fotografia tiež vraj pochádza od jeho 15-ročného brata Homajuna.

Hovorca afganskej federácie Saíd Ali Kazemi verí, že sa podarí zorganizovať Messiho návštevu v regióne kontrolovanom Talibanom, ale reálnejšia je chlapcova cesta do Španielska alebo stretnutie v inej krajine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lionel Messi
Firmy a inštitúcie FC Barcelona