Kuckovmu tímu derby pomohlo, zabojujú o Ligu majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Juraj kucka
Juraj Kucka (v strede) počas milánskeho derby. Foto: SITA/AP

MILÁNO 6. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka verí, že jeho taliansky klubový zamestnávateľ AC Miláno sa na konci tejto sezóny môže umiestniť medzi najlepšou trojicou v Serie A.

Zverenci Sinišu Mihajloviča dosahujú v ostatných týždňoch solídne výsledky. V rámci Coppa Italia sú blízko postupu do finále a v ligovej súťaži neprehrali päť duelov v rade. Pri srdci ich môžu hriať predovšetkým dva triumfy v priebehu posledného týždňa – triumf 3:0 v mestskom derby nad Interom a následné stredajšie víťazstvo v Palerme (2:0).

Po týchto víťazstvách panuje v kabíne veľmi dobrá atmosféra. Všetci sa z toho tešíme a želáme si, aby nám naďalej takto darilo. Pred nami sú dva domáce zápasy, ktoré musíme zvládnuť,“ vyhlásil Kucka pre klubovú televíziu.

„Rossoneri“ sú po 23. kole na šiestom mieste so ziskom 39 bodov a iba šesťbodovým mankom na tretiu pozíciu zaručujúcu miestenku do Ligy majstrov, ktorá aktuálne patrí Fiorentine.

Dosiahnutie Ligy majstrov nie je nereálne. Zabojujeme o ňu zo všetkých síl. V prvej polovici sezóny nám chýbala väčšia vyrovnanosť výkonov. Po nedávnom milánskom derby sme nadobudli veľkú sebadôveru. V posledných zápasoch sme sa dosť zlepšili,“ doplnil niekdajší hráč FC Janov či Sparty Praha, ktorého teší dôvera srbského kormidelník AC Miláno Mihajloviča.

Vždy sa snažím na ihrisku odvádzať maximum, aby som dokázal, že si milánsky dres zaslúžim. Mám radosť z trénerovej dôvery, veľmi mu ďakujem. Stal som sa prvým Slovákom, ktorý sa dostal do tohto klubu. Miláno má u nás doma na Slovensku veľa priaznivcov. Život je niekedy nevyspytateľný. Jednou nohou som už bol v Turecku a zrazu som sa ocitol na San Sire,“ skonštatoval 28-ročný rodák z Bojníc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj Kucka