Šláger v Žiline sa nehral, zápas Slovana takisto odložili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
MŠK Žilina - AS Trenčín
Miroslav Káčer z MŠK Žilina sa snaží zablokovať center Trenčana Ramóna Rodrígueza Da Silvu počas zápasu 21. kola Fortuna ligy. Žilina, 8. marec 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 1. marca (WebNoviny.sk) – Nepriaznivé počasie spôsobilo, že utorňajší šláger 21. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy MŠK Žilina – AS Trenčín s plánovaným začiatkom o 16.55 h sa napokon neuskutočnil. Dôvodom zrušenia tohto duelu bol podmočený trávnik štadióna pod Dubňom a nespôsobilý stav hracej plochy. Stretnutie žilinského vicemajstra s úradujúcim majstrom a súčasným lídrom tabuľky Trenčínom na základe rozhodnutia riadiaceho orgánu Únie ligových klubov, rozhodcov a vzájomnej dohody oboch zainteresovaných klubov bude o týždeň – v utorok 8. marca o 16.55 h.

Na kontrole boli dvakrát

„Boli sme dvakrát na kontrole ihriska pred samotným zápasom. Prvá z nich sa uskutočnila o 15.15 h. Bola tam súvislá vrstva snehu, ktorý síce domáci organizátori odpratali, ale pri druhej kontrole sme zistili, že trávnik je podmočený. Našli sme miesta, kde sa lopta nekotúľala. Kapitánov oboch tímov sme mali na porade a povedali sme im, že na tomto teréne by hrať futbal nemalo význam,“ uviedol pre RTVS nominovaný hlavný rozhodca na spomenutý zápas v Žiline Ivan Kružliak.

Tréneri oboch špičkových slovenských klubov súhlasili s konečným verdiktom neodohrať zápas. „Je to správne rozhodnutie, ide o zdravie hráčov. Na niektorých miestach stojí voda aj po odprataní snehu. Mala to byť oslava futbalu, ale futbal by šiel v týchto podmienkach určite stranou. Verím, že počasie sa umúdri a o týždeň sa bude môcť hrať,“ povedal do mikrofónu RTVS kormidelník AS Trenčín Martin Ševela. K jeho slovám sa pridal aj kouč MŠK Žilina Adrián Guľa: „Mali sa stretnúť mužstvá, ktoré chceli hrať ofenzívne a kombinačne. Príroda bola proti, takže z môjho pohľadu je to správne rozhodnutie. Je dobré, že si doma nezničíme trávnik hneď v prvom jarnom kole. Verím, že o týždeň sa hrať bude.“

Kapitán žilinského mužstva Viktor Pečovský odobril skutočnosť, že sa v utorok zápas neuskutočnil. „Boli sme pripravení, ale ak by malo dôjsť k zraneniu, nebolo by to dobré. Myslím si, že na tejto ploche by už po pätnástich minútach nemohlo byť o futbale ani reči,“ skonštatoval 32-ročný slovenský reprezentant a opora žilinského mužstva. „Je to na rozhodcoch, ale ak by sa hralo, utrpeli by všetci aktéri – hráči, diváci a najmä futbal,“ pridal postreh obranca a kapitán AS Trenčín Peter Kleščík.

Rozhodca chránil aj zdravie hráčov

Stretnutie Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce sa v utorok takisto neuskutočnilo. Dôvodom bol nespôsobilý vodou podmočený trávnik na Pasienkoch po intenzívnom daždi v Bratislave. Malo sa hrať od 19.00 h. Náhradný termín určili na stredu 9. marca so zatiaľ neznámym časom výkopu.

„V úradnom hracom čase som skontroloval stav hracej plochy, ktorá je podmočená a tým pádom nespôsobilá pre odohratie ligového stretnutia. Zohľadnil som aj to, aby bolo ochránené zdravie a bezpečnosť hráčov,“ zdôvodnil rozhodnutie hlavný rozhodca zápasu Peter Kráľovič, priniesla ho facebooková prezentácia Slovana Bratislava.

Slovanisti zároveň informujú svojich fanúšikov, ktorí si zakúpili vstupenky, že tie budú platné na domáci zápas s Michalovcami, ktorý sa odohrá v náhradnom termíne. „Fanúšikovia majú taktiež možnosť vrátiť zakúpené vstupenky, za ktoré dostanú späť peniaze a to priamo na sekretariáte ŠK Slovan Bratislava v pracovných dňoch v čase 09.00 – 12:00 a 13.00 – 16:30,“ informuje ŠK Slovan na svojej webovej stránke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adrián GuľaMartin ŠevelaViktor Pečovský
Firmy a inštitúcie AS TrenčínMŠK Žilina