Video: Fanúšikovia Wolfsburgu hodili svetlicu na striedačku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbal
Incident sa udial ešte pred úvodnom výkopom. Foto: printscreen YouTube.com

HANNOVER 2. marca (WebNoviny.sk) – Futbalisti Wolfsburgu zvíťazili 4:0 na trávniku posledného Hannoveru v utorkovom súboji 24. kola I. nemeckej bundesligy, no viac než o ich presvedčivom úspechu či hetriku Andrého Schürrleho sa po stretnutí hovorilo o incidente, ktorý sa udial ešte pred úvodnom výkopom.

Priaznivci Wolfsburgu vtedy zasiahli jednou zo svetlíc lavičku domáceho mužstva, pyrotechnika nikoho nezranila. Očakáva sa, že Nemecký futbalový zväz (DFB) potrestá za nevhodné správanie fanúšikov oba kluby. „Takéto veci by sa na štadióne nemali stávať,“ odsúdil počin divákov reprezentačný stredopoliar Nemecka v drese Wolfsburgu Schürrle, citoval ho portál as.com.

https://www.youtube.com/watch?v=b5lpAJF0btY

Zaujímavosťou je, že zápas týchto dvoch tímov sa ani v lanskej sezóne nezaobišiel bez komplikácií. V decembri 2014 fanúšikovia Wolfsburgu zapálili v sektore pre hostí hannoverského štadióna štyri svetlice, pridali aj dymovnicu. Oba kluby vtedy museli zaplatiť po 6000 eur. „Jestvujú už nejaké prípady vzájomných incidentov z minulosti, pre toto však vo futbale nie je miesto,“ skonštatoval kapitán Hannoveru Christian Schulz.

Na trávniku dominovali hráči Wolfsburgu. Najväčšou mierou sa o debakel domácich zaslúžil André Schürrle, ktorý od 36. do 62. minúty zaznamenal tri góly. Štvrtý a posledný zásah hostí pridal v 69. minúte ďalší reprezentant Julian Draxler.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN