Ďuriš zariadil triumf Plzne a je lídrom strelcov Synot ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Ďuriš
Slovenský futbalista Michal Ďuriš v drese Viktorie Plzeň s menovkou policajta Krosnařa. Foto: facebook.com/fcviktoria.cz

PRAHA 13. marca (WebNoviny.sk) – Hrdinom českého futbalového majstra Viktorie Plzeň v sobotňajšom dueli 21. kola tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy proti pražskému tímu Bohemians 1905 (2:0) bol slovenský útočník Michal Ďuriš.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ strelil obidva góly „Viktoriánov“. V 36. min zblízka usmernil loptu do bránky po centri Jana Kovaříka z ľavej strany. Po zmene strán v 56. min ho prihrávkou, pre zmenu z pravého krídla, vyzval k skórovaniu Milan Petržela. Plzeň vedie tabuľku súťaže s deväťbodovým náskokom pred Spartou, Pražania však majú k dispozícii dva zápasy k dobru.

„Na ihrisku som sa cítil dobre. Som rád, že som dal tieto dva góly,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku plzenského klubu Michal Ďuriš, ktorý sa vďaka gólovému dvojbaleniu osamostatnil na čele poradia strelcov Synot ligy. Aktuálne má na konte 14 presných zásahov, o dva viac ako mladoboleslavský Lukáš Magera a Sparťan David Lafata.

Plzenčania nastúpili s neobvyklými menovkami na dresoch, ktorými vzdali hold lokálnym osobnostiam. Brankár Matúš Kozáčik k tomu pridal aj meno Mariána Čišovského, donedávna obrancu Plzne, ktorý bojuje so zákernou chorobou. „Bolo to fantastické. Musím uznať, že to bol skvelý nápad. Človek si uvedomí, že skutoční hrdinovia chodia medzi nami a nemajú toľko pozornosti, koľko by si zaslúžili,“ vyhlásil František Rajtoral, ktorého „premenovali“ na dispečerku záchrannej služby Věru Romovú.

„Počas zápasu som to nevnímal, ale keď som dal oba góly, snažil som sa ukázať na menovku, ktorú som mal na chrbte. Pán Karel Krosnař si tak mohol užiť chvíľku slávy navyše. Snáď to postrehol a páčilo sa mu to,“ doplnil Ďuriš, ktorého dres zdobilo meno miestneho policajta.

Viktoria natiahla svoju víťaznú sériu v lige už na desať duelov. „Je to skvelé. Verím, že túto šnúru natiahneme čo najviac a bude nám to stačiť na to, aby sme po sezóne mohli oslavovať zisk majstrovského titulu. ´Bohemka´ má kvalitné mužstvo a na jar hrá veľmi dobre. Súper chcel hrať futbal a rozhodne nebol odovzdaným súperom. My sme však ukázali našu silu a dotiahli zápas do víťazného konca,“ skonštatoval na záver Michal Ďuriš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David LafataMatúš KozáčikMichal Ďuriš
Firmy a inštitúcie FC Viktoria Plzeň