Video: Sparta zaskočila Lazio, Liverpool vyradil ManUnited

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sparta praha
Futbalisti Sparty Praha v osemfinále Európskej ligy vyradili Lazio Rím. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. marca (WebNoviny.sk) – FC Liverpool sa v bitke o severozápad Anglicka dostal cez Manchester United do štvrťfinále futbalovej Európskej ligy 2015/2016. „Červení“ si z minulého týždňa do štvrtkovej odvety na Old Trafforde (1:1) priniesli dvojgólové vedenie.

V 32. min síce dal domácim nádej premeneným pokutovým kopom francúzsky útočník Anthony Martial, no v závere úvodnej štyridsaťpäťminútovky vrátil pokoj na kopačky hostí brazílsky ofenzívny stredopoliar Philippe Coutinho. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel sa opäť neocitol v nominácii nemeckého trénera LFC Jürgena Kloppa.

Úradujúci český vicemajster AC Sparta Praha sa prekvapujúco presadil cez talianske Lazio Rím. Prvé stretnutie na Letnej sa skončilo nerozhodne 1:1, ale odvetu vo „večnom meste“ opanovali hostia 3:0 vďaka gólovej smršti v úvodnom polčase. Už v 10. min otvoril skóre Bořek Dočkal, na ktorého o dve minúty neskôr nadviazal Ladislav Krejčí. V predposlednej minúte prvého dejstva na rozdiel troch zásahov upravil Lukáš Juliš. Rimania sa ani po zmene strán nedokázali spamätať.

Z postupu sa tešili aj traja zástupcovia Španielska. Obhajca trofeje FC Sevilla si v Andalúzii poradil so švajčiarskym FC Bazilej 3:0 (prvý duel 0:0). FC Villarreal si bezgólovou remízou na ihrisku nemeckého Bayeru Leverkusen postrážil náskok 2:0 z domáceho prvého zápasu. Athletic Bilbao v derby vyradil FC Valencia. Baskovia na vlastnej pôde najskôr zvíťazili 1:0, vo štvrtok u súpera síce prehrali 1:2, čo im však v celkovom súčte stačilo na prienik medzi elitné okteto.

Do ďalšej fázy sa prebojovala tiež Borussia Dortmund. Tá triumfom 2:1 na štadióne anglického Tottenhamu Hotspur potvrdila svoj úspech 3:0 z Nemecka. Zoznam účastníkov štvrťfinále tohtosezónnej edície doplnili Šachtar Doneck a Sporting Braga. Ukrajinci prešli cez belgický Anderlecht Brusel a Portugalci ukončili púť tureckého Fenerbahce Istanbul, ktorého futbalisti videli až tri červené karty.

Bayer Leverkusen (Nem.) – FC Villarreal (Šp.) 0:0

– prvý zápas 0:2, do štvrťfinále postúpil Villarreal

Rozhodoval: William Collum (Škót.)

Anderlecht Brusel (Belg.) – Šachtar Doneck (Ukr.) 0:1 (0:0)

– prvý zápas 1:3, do štvrťfinále postúpil Doneck

Gól: 90.+ Eduardo, ČK: 87. Mbodji – 84. Kučer po 2. ŽK, rozhodoval: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)

FC Sevilla (Šp.) – FC Bazilej (Švaj.) 3:0 (3:0)

– prvý zápas 0:0, do štvrťfinále postúpila Sevilla

Góly: 44. a 45. Gameiro, 35. Rami, rozhodoval: Deniz Aytekin (Nem.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin ŠkrtelPhilippe Coutinho