Hološko neprišiel na zraz reprezentácie, u Kozáka skončil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Kozák
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák počas tlačovej konferencie v rámci zrazu slovenskej futbalovej reprezentácie pred blížiacimi sa medzištátnymi prípravnými stretnutiami proti Lotyšsku a Írsku. Senec, 21. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

SENEC 21. marca (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na pondelkovom popoludňajšom zraze v Senci pred marcovými medzištátnymi prípravnými stretnutiami s národnými tímami Lotyšska (hrá sa v piatok 25. 3. o 20.30 h v Trnave) a Írska (v utorok 29. 3. o 20.45 h SEČ v Dubline) z pôvodnej 27-člennej nominácie privítal 24 hráčov. Kým Marek Hamšík a Ján Ďurica sú na ceste, Filip Hološko nepríde.

Kozák sa na zraz tešil

„Uprednostnil klubový program pred reprezentačným. Som prekvapený, keďže sa tešil a všetko vrátane leteniek mal nachystané. Inak sa rozhodol zrejme po konzultácii s klubovým koučom. Rešpektujem to, nikoho nebudeme nútiť. U mňa však skončil,“ povedal Kozák na margo útočníka austrálskeho FC Sydney Hološka.

Šesťdesiatjedenročný kormidelník A-mužstva SR sa na zraz, pochopiteľne, tešil: „Chýbali mi hráči aj realizačný tím, v pravidelnom kontakte som nebol so všetkými. Chlapci sú v očakávaní zápasov. Iba dobre pripravený kolektív môže dosiahnuť pozitívne výsledky. Proti Lotyšsku i Írsku chceme uspieť. Som rád, že absolvujeme práve tieto dve vystúpenia, sú to typologicky podobné družstvá našim súperom na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Začíname posledný zraz pred ostrou prípravou na záverečný turnaj kontinentálneho šampionátu.” Lotyši nastúpia proti účastníkovi ME 2016, čo im podľa Kozáka dodá motiváciu navyše.

V nominácii sú aj hráči so zdravotnými problémami

Do nominácie sa dostali aj hráči so zdravotnými problémami: „Chceli sme byť všetci pohromade. Juraj Kucka a Ján Novota nebudú k dispozícii na súboje, o pár dní opustia kemp. Norbert Gyömbér sa do tréningového procesu vrátil len nedávno, v jeho prípade to ešte nevidím na medzinárodnú konfrontáciu.”

Po absencii zavinenej zranením sa do kolotoča anglickej Premier League v nedeľu zapojil stredný obranca FC Liverpool Martin Škrtel. „Z jeho návratu v druhom polčase som mal radosť. Je to skúsený futbalista, ktorý si deväť rokov oblieka dres takého veľkého klubu. Nezavinil nezdar Liverpoolu, prehra ide na vrub celého mužstva. Pôsobili unavenejším dojmom,” uviedol lodivod o kapitánovi Slovákov a doplnil, že dôveruje tiež hráčom, ktorí u svojich zahraničných zamestnávateľov zasahujú do zápasového diania zriedkavejšie: „Majú tam kvalitnejšie podmienky ako v domácej súťaži.”

Šesták prišiel v dobrej forme

V dobrej streleckej forme prišiel na zraz Stanislav Šesták. Stredopoliar či útočník Ferencvárosu Budapešť prispel dvoma gólmi k víťazstvu svojho tímu 4:1 v sobotňajšom stretnutí najvyššej maďarskej súťaže na pôde Vasasu, mestského rivala.

„Som rád, že som strelil góly, zvíťazili sme a že sme sa takmer stali majstrami, ešte si musíme nejaké to kolo počkať,“ povedal Šesták. Predčasné oslavy definitívy zisku majstrovského titulu v „zelenej“ časti Budapešti odložilo minimálne o jedno kolo nedeľňajšie víťazstvo MTK Budapešť nad Debrecínom (1:0), Ferencváros si však pri 22-bodovom náskoku pred druhým MTK môže zabezpečiť primát už víťazstvom v nasledujúcom kole. „Maďarský titul je už takou formalitou, chceme však hrať aj finále pohára a získať double,“ doplnil účastník MS 2010 v JAR, ktorý je s ôsmimi gólmi štvrtým v poradí strelcov elitnej maďarskej súťaže.

„Veľmi som sa tešil na zraz, po dlhom čase sme konečne spolu, atmosféra je vynikajúca, teraz budem musieť zabojovať. Majstrovstvá sveta sme už zažili viacerí, verím, že zažijem aj majstrovstvá Európy. Dovtedy je ešte ďaleko, ciele sú krok za krokom – teraz prípravné zápasy, potom v zdraví dohrať sezónu a byť pripravený na ME, príprava bude potom ešte dosť dlhá. Nikto nemá isté, že pôjde na ME, myslím si, že musím ešte zabojovať, aby som sa tam dostal,“ vyhlásil 33-ročný Šesták a krátko zhodnotil aj najbližších vyzývateľov SR: „Prvý zápas je papierovo ľahší, neviem, ako bude tréner rozmýšľať, kto dostane kedy šancu a koho vlastne bude chcieť vidieť v tých zápasoch. Druhý duel – na ME máme ostrovné štáty, takže Írsko je výborná previerka.“

Pondelkový plán zverencov Jána Kozáka pokračuje od 17.30 h otvoreným tréningom, objaviť by sa mali už aj Hamšík s Ďuricom.

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na marcové medzištátne prípravné stretnutia s národnými tímami Lotyšska (hrá sa v piatok 25. 3. o 20.30 h v Trnave) a Írska (v utorok 29. 3. o 20.45 h SEČ v Dubline):

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Lukáš Tesák (Kajrat Almaty/Kaz.)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FK Jablonec/ČR), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť/Maď.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (Bursaspor/Tur.)

Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg/Hol.), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam NemecDušan ŠventoErik SaboFilip HološkoJán ĎuricaJán GregušJán KozákJán MuchaJán NovotaJuraj KuckaKornel SalátaLukáš TesákMarek HamšíkMartin DúbravkaMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišMiroslav StochNorbert GyömbérOndrej DudaPatrik HrošovskýPeter PekaríkRóbert MakRóbert VittekStanislav ŠestákTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia