Zápas Belgicka s Portugalskom sa pre útoky odohrá v Leirii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: SITA/AP

BRUSEL/BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) – Utorkový medzištátny prípravný zápas medzi futbalovými reprezentáciami Belgicka a Portugalska sa napokon predsa len uskutoční, bruselské dejisko však oba tímy vymenia za Leiriu. Kráľovský belgický futbalový zväz (KBVB) pre bezpečnostnú situáciu v krajine po utorkových teroristických útokoch na letisko a metro v Bruseli najskôr súboj odvolal, o niekoľko hodín sa však zrodila dohoda o náhradnom mieste konania. Zápas sa mal pôvodne hrať v utorok 29. apríla na Štadióne kráľa Baudouina.

O jeho zrušenie požiadala samospráva hlavného mesta. Belgičania za podobných okolností prišli v novembri minulého roka o šancu zmerať si sily s úradujúcimi majstrami Európy Španielmi. Zápas sa vtedy nekonal pre bezpečnostné riziko po útokoch v Paríži.

Obrazom: Teroristický útok v Bruseli

Bezprostredne po utorkových tragických udalostiach, ktoré si vyžiadali najmenej 34 ľudských obetí a vyše 200 zranených, belgický národný tím neabsolvoval ani plánovaný tréning.

V krajine je vyhlásený trojdňový štátny smútok, v úradoch a na školách si pamiatky obetí uctili minútou ticha a v platnosti stále zostáva najvyšší stupeň ohrozenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia