LM možno zmení formát, Briti hovoria o šestnástich mužstvách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Liga majstrov
Foto: SITA/AP

LONDÝN 24. marca (WebNoviny.sk) – Na futbalovú Ligu majstrov možno čakajú revolučné zmeny formátu súťaže. Podľa zdroja z klubu anglickej Premier League, ktorý citoval portál The Guardian, sa uvažuje o redukcii počtu mužstiev v skupinovej fáze o polovicu – zo súčasných 32 na 16 tímov, ktoré by účinkovali vo dvoch osemčlenných skupinách.

Výsledkom by bolo viac konfrontácií medzi elitnými klubmi, čo by znamenalo napríklad zvýšenie zisku a príjmov pre účastníkov a väčší počet divácky atraktívnych súbojov. Každé mužstvo by odohralo v skupinovej fáze štrnásť stretnutí. S návrhom mali prísť zástupcovia klubov, ktoré sa obávajú rastúcich príjmov tímov z Premier League pre lukratívne vysielacie práva a zväčšujúcej sa priepasti medzi rozpočtami anglických klubov a účastníkov z iných krajín.

Akékoľvek prípadné zmeny by podľa The Guardian oznámila Európska futbalová únia (UEFA) počas budúcej sezóny, teda pred predajom práv na ďalší trojročný cyklus. „UEFA je v nepretržitom kontakte so všetkými zúčastnenými stranami, vrátane klubov. Akékoľvek plány, ktoré by znamenali zmeny pre naše klubové súťaže, by boli s nimi prerokované. Keďže sme na začiatku nového cyklu 2015 – 2018, na stole nie sú nijaké konkrétne návrhy,“ povedal pre The Guardian šéf tlačového oddelenia a hovorca UEFA Pedro Pinto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať