Slovenskí futbalisti sú už v Dubline, Mak má recept na Írov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenská futbalová reprezentácia
Slováci dosiaľ na úrovni reprezentačných A-tímov Írov nezdolali, majú nepriaznivú bilanciu: v doterajších štyroch dueloch raz prehrali a tri súboje sa skončili nerozhodne, skóre je mierne nepriaznivé (3:4). Foto: SITA/ Ivan Kopčáni

DUBLIN 28. marca (WebNoviny.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti v pondelok popoludní prileteli do Dublinu. V hlavnom meste Írska na nich v utorok večer od 20.45 h SELČ čaká medzištátny prípravný duel s domácim národným výberom.

Pre obe mužstvá ide o ďalší zápasový test pred tohtoročnými majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna – 10. júla). Slováci si v základnej B-skupine kontinentálneho šampionátu zmerajú sily s Walesanmi, Rusmi a Angličanmi, Íri figurujú v „éčku“ spoločne s Belgičanmi, Talianmi a Švédmi.

Íri v piatok zdolali Švajčiarov

Do Írska v súlade so skôr zverejnenými informáciami neodletelo zranené trio Ján Novota, Viktor Pečovský, Norbert Gyömbér a ani indisponovaný Juraj Kucka, ktorý opustil mužstvo ešte pred piatkovým duelom v trnavskej City Arene.

V piatok zverenci Jána Kozáka rovnako v príprave na ME hrali v Trnave s Lotyšmi bez gólov, Íri v ten deň v Dubline zdolali Švajčiarov 1:0. „Tréner naznačil, že zostavu obmení, aj veci na tréningu sme tomu prispôsobili, mali by sme viacerí dostať šancu. Má byť vynikajúca atmosféra, takže na zápas sa tešíme. Bude to ťažký duel, aj oni sa pripravujú na šampionát, takže je to zároveň aj boj o miesta v kádri,“ povedal pre agentúru SITA Stanislav Šesták.

Hráč Ferencvárosu Budapešť doplnil: „O Íroch sme ešte detailne nehovorili, ale pozreli sme si zostrihy z ich súboja so Švajčiarmi a dnes večer si ich hru podrobne rozoberieme. Nesmieme sa prispôsobiť ich štýlu hry, nemôžeme nakopávať lopty. Oni to majú v krvi a my nie. Naopak, mali by sme podržať loptu a snažiť sa dostať do brejkových situácií, z ktorých by sme mohli udrieť.“

Mak vyzdvihol silu súpera

Útočník gréckeho klubu PAOK Solún Róbert Mak vyzdvihol silu súpera, ktorého bude vpred hnať početná kulisa na Aviva Stadium.

„Ideme do Írska s tým, aby sme zvíťazili, strelili nejaké góly a čo najlepšie uzavreli tento asociačný termín. Čaká na nás veľmi kvalitný súper, bude to veľmi náročné, majú za sebou skvelých fanúšikov. Íri sú veľmi agresívni, hrajú veľmi tvrdo, sú tým známi. Musíme sa im v tom vyrovnať,“ povedal Mak a doplnil najjednoduchší recept na úspech: „Musíme sa na nich dobre pripraviť a ak chceme zvíťaziť, tak aj streliť nejaké góly. Predovšetkým sa musíme zlepšiť v koncovke, v piatok sme sa nepresadili. Vieme, že bez gólov sa nedá zvíťaziť.“

Slováci dosiaľ na úrovni reprezentačných A-tímov Írov nezdolali, majú nepriaznivú bilanciu: v doterajších štyroch dueloch raz prehrali a tri súboje sa skončili nerozhodne, skóre je mierne nepriaznivé (3:4).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján NovotaJuraj KuckaNorbert GyömbérRóbert MakStanislav ŠestákViktor Pečovský
Firmy a inštitúcie Írska futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia