Bundesligový rekordér Hildebrand zavesil kopačky na klinec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Timo Hildebrand
Timo Hildebrand bol v aktuálnej sezóne bez angažmánu. Foto: SITA/AP

BERLÍN 29. marca (WebNoviny.sk) – Nemecký futbalový brankár Timo Hildebrand ukončil profesionálnu kariéru.

Bundesligový rekordér sa rozhodol zavesiť rukavice na klinec vo veku 36 rokov. „Je to tak, končím,“ potvrdil pre denník Bild Hildebrand, ktorý svoje brankárske umenie predvádzal v najvyššej nemeckej súťaži v dresoch VfB Stuttgart, TSG 1899 Hoffenheim, FC Schalke 04, Eintrachtu Frankfurt, v zahraničí pôsobil v kluboch FC Valencia a Sporting Lisabon. Na konte má aj sedem štartov za A-tím Nemecka.

Hildebrand bol v uplynulej sezóne hráčom Frankfurtu, v aktuálnom ročníku bol bez angažmánu. V Eintrachte predčasne rozviazal zmluvu, ale jeho transfer do zámorskej Major League Soccer zmarilo zranenie bedra. „Mal som skvelú kariéru,“ tvrdí čochvíľa 37-ročný rodák z Wormsu, ktorý bol členom kádra nemeckej reprezentácie na MS 2006, kde sa aj bez zasiahnutia do hry tešil z tretej priečky.

Na klubovej úrovni dosiahol najväčší úspech so Stuttgartom. Ako jednotka medzi troma žrďami sa výrazne podieľal na zisku majstrovského titulu VfB v roku 2007. Hildebrand je stále rekordérom I. bundesligy, v roku 2003 neinkasoval dovedna 884 minút. Ani legenda Oliver Kahn, ani v súčasnosti za najlepšieho gólmana sveta považovaný Manuel Neuer či niekto ďalší nedokázali doteraz prekonať toto jeho maximum.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Manuel NeuerOliver Kahn