Exriaditeľ Neapola: Sarri spasil Hamšíka, Benítez ho ničil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marek Hamšík
Slovenský futbalista Marek Hamšík z SSC Neapol strieľa gól do siete FC Bruggy počas zápasu Európskej ligy. Neapol, 17. september 2015. Foto: SITA/AP

NEAPOL 31. marca (WebNoviny.sk) – Niekdajší športový riaditeľ talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Pierpaolo Marino je presvedčený, že pôsobenie španielskeho kouča Rafaela Beníteza na lavičke „Partenopei“ zle vplývalo na slovenského legionára Mareka Hamšíka. Päťdesiatpäťročný rodák z Madridu viedol mužstvo SSC v rokoch 2013-2015.

„Hamšík je dobrý hráč a Benítez ho ničil,“ vyhlásil Marino pre Il Roma narážajúc na Slovákovu gólovú potenciu, ktorá bola pod španielskym koučom najhoršia od Hamšíkovho príchodu do Neapola v roku 2007.

„Vždy hral mimo svojej pozície, často striedal. Jeho potenciál bol veľmi ochudobnený, chlapec takto strácal motiváciu. Marek jednoducho nemohol reagovať na túto situáciu,“ doplnil 61-ročný funkcionár. „Našťastie po Benítezovi prišiel Maurizio Sarri, Hamšíka vrátil na ideálny post. Rovnako ako predtým Edoardo Reja. Zachránili sme takto svetového hráča,“ skonštatoval na záver Pierpaolo Marino.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek HamšíkMaurizio SarriRafael Benítez
Firmy a inštitúcie SSC Neapol