Antonio Conte v novej sezóne povedie londýnsku Chelsea

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Antonio Conte
Antonio Conte sa podľa vlastných vyjadrení chcel vrátiť do klubového futbalu, v ktorom naposledy pôsobil ako tréner Juventusu Turín. Foto: SITA/AP

LONDÝN 4. apríla (WebNoviny.sk) – Anglický futbalový klub FC Chelsea potvrdil angažovanie talianskeho trénera Antonia Conteho od novej sezóny 2016/2017.

Kormidelník talianskej reprezentácie podpísal s vedením „The Blues“ trojročný kontrakt, na Stamford Bridge začne pracovať po skončení majstrovstiev Európy vo Francúzsku, kde bude viesť „azúrovú squadru“. Informoval o tom oficiálny web FC Chelsea. Conte ešte v nedeľu pricestoval do Londýna, aby s predstaviteľmi FC Chelsea doladil podrobnosti zmluvy.

Záverečným turnajom tohtoročného európskeho šampionátu sa uzavrie Conteho pôsobenie na čele realizačného tímu talianskeho národného mužstva. Štyridsaťšesťročný bývalý taliansky reprezentant a na klubovej úrovni stredopoliar Lecce a Juventusu Turín sa ujal seniorského výberu svojich krajanov po Cesarem Prandellim v roku 2014 po majstrovstvách sveta v Brazílii, na ktorých Taliani nepostúpili zo základnej skupiny. Conte ich bez problémov previedol kvalifikáciou na ME 2016 do Francúzska, kde ich v základnej E-skupine čakajú zápasy s Belgickom, Švédskom a Írskom.

Conte sa podľa vlastných vyjadrení chcel vrátiť do klubového futbalu, v ktorom naposledy pôsobil ako tréner Juventusu Turín. Úradujúci anglický majster FC Chelsea síce po odvolaní Josého Mourinha angažoval Guusa Hiddinka, ale voľba s dlhodobou perspektívou padla na talianskeho odborníka.

„Som nadšený z predstavy, že budem pôsobiť v Chelsea. Som hrdý na to, že som trénerom národného mužstva svojej krajiny, nasledovať mohla len pozícia minimálne tak atraktívna, akou je kormidelník FC Chelsea. Teším sa na stretnutie s každým v klube a na dennodennú výzvu bojov v Premier League,“ citoval Conteho web chelseafc.com.

„Chelsea a anglický futbal sú sledované kdekoľvek na svete, fanúšikovia sú plní vášne. Mojím cieľom je dosiahnuť väčší úspech, držať sa víťazstiev, ktoré som dosiahol v Taliansku. Som rád, že sme prezentovali dohodu už teraz, všetko je jasné a nie je už priestor na špekulácie. Teraz sa sústredím na taliansky národný tím, o Chelsea budem hovoriť po majstrovstvách Európy,“ dodal Antonio Conte.

Na lavičke FC Chelsea bude piatym hlavným trénerom z Talianska, jeho predchodcami boli Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti a Roberto Di Matteo. Conte v rokoch 2012 – 2014 tri razy po sebe triumfoval s Juventusom v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Antonio conteCarlo AncelottiClaudio RanieriRoberto Di Matteo
Firmy a inštitúcie FC ChelseaTalianska futbalová reprezentácia