V LM pokračuje štvrťfinále, Paríž privíta milionársky duel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PSG - Chelsea
Gary Cahill (vľavo) z FC Chelsea a Zlatan Ibrahimovič z Paríža St. Germain počas zápasu osemfinále Ligy majstrov. Paríž, 16. február 2016. Foto: SITA/AP

PARÍŽ/WOLFSBURG 6. apríla (WebNoviny.sk) – Stredajší program futbalovej Ligy majstrov ponúkne ďalšie dva úvodné zápasy štvrťfinále. Francúzsky zástupca Paríž St. Germain privíta anglický Manchester City, nemecký tím VfL Wolfsburg vyzve španielsky klub Real Madrid.

Duel v parížskom Parku princov medzi miestnym St. Germain a Manchestrom City bude zaujímavý aj pohľadu pozadia oboch klubov. „Les Parisiens“ aj „Citizens“ patria v ostatných rokoch medzi najbohatšie futbalové organizácie, a to vďaka štedrej podpore majiteľov pochádzajúcich z arabského sveta. Kým Parížania sú vo štvrťfinále LM štvrtý rok za sebou, tím zo severozápadu Anglicka sa medzi najlepšie európske okteto prebojoval prvýkrát.

Smelé plány anglického zástupcu

Stredopoliar PSG Lucas Moura očakáva veľmi zaujímavé meranie síl. „Stretnú sa dva tímy na podobnej úrovni, s podobnými ambíciami. Rovnako ako my, aj Manchester City by chcel jedného dňa triumfovať v Lige majstrov. Bude to zaujímavý súboj,“ skonštatoval 23-ročný rodák z brazílskeho Sao Paula podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Stredopoliar Manchestru City Kevin de Bruyne odhalil pred duelom v Parku princov smelé plány anglického zástupcu. „Keď chcete vyhrať Ligu majstrov, musíte zdolať najlepšie tímy v Európe. Ak budeme hrať náš najlepší futbal, máme šancu. Prvému zápasu u súpera prikladáme veľkú dôležitosť. Myslím si, že aj bezgólová remíza by bola dobrým výsledkom. Manchester City však nie je mužstvo zamerané na bránenie. Budeme útočiť a uvidíme, čo sa v stredu napokon stane. Liga majstrov je nepredvídateľná súťaž. Nikdy neviete, čo prinesie najbližší zápas,“ cituje Sport Express slová 24-ročného Belgičana.

Oba tímy sa doteraz na európskej pohárovej scéne stretli iba raz. V skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/2009 sa na manchesterskej pôde zrodil bezgólový rezultát. „V tomto štvrťfinále je možné všetko. Oba tímy majú niekoľko skvelých ofenzívnych hráčov, ktorí sú schopní kedykoľvek skórovať. Je nemožné predpovedať, ako napokon dopadne tento dvojzápas,“ vyhlásil jeden z najlepších hráčov bulharskej futbalovej histórie Krasimir Balakov.

Wolfsburg prepísal klubové dejiny

Zverenci kouča Laurenta Blanca uspeli cez víkend v ligovej súťaži proti OGC Nice (4:1), hetrikom sa zaskvel Zlatan Ibrahimovič. Navyše, už niekoľko týždňov majú v suchu majstrovský titul. Manchester City pod vedením Manuela Pellegriniho triumfoval v rámci Premier League na trávniku nováčika z Bournemouthu (4:0). „Mohlo by sa zdať, že PSG je lepší tím ako City, keďže sú najsilnejší vo francúzskej Ligue 1. Netreba však zabúdať, že v anglickej Premier League je oveľa tvrdšia konkurencia,“ vyhlásil pre oficiálny web parížskeho klubu Sylvain Distin, niekdajší hráč PSG (2000-2002) aj Manchestru City (2002-2007).

Nemecký VfL Wolfsburg sa postupom do štvrťfinále LM zapísal do klubových dejín. Medzi najlepšou osmičkou starého kontinentu sa ocitol premiérovo v histórii. Real Madrid dosiahol štvrťfinále šiesty rok v rade. V tejto fáze sa predstavil dovedna 32-krát, uspel v 26 prípadoch.

Nevidím nič, čo by malo hovoriť v prospech Wolfsburgu, s výnimkou toho, že hrajú doma. Real Madrid je pod Zinedinom Zidanom znova jedinečné mužstvo. Má kvalitné individuality a to z neho robí favorita na zisk trofeje. Môžete si byť istí, že Cristiano Ronaldo opäť skóruje,“ vyslovil svoju prognózu prostredníctvom webu UEFA.com nemecký majster sveta z roku 1990 Lothar Matthäus.

Real je povzbudený víťazstvom v Barcelone

„Vlci z Wolfsburgu“ vyhrali všetky štyri tohtosezónne vystúpenia LM v domácom prostredí. „Biely balet“ ako jediný spoločne s FC Barcelona neokúsil v tohtosezónnej edícii LM trpkosť prehry. Navyše, mimo svojho štadióna trikrát zvíťazil a raz remizoval. „V minulej sezóne sme tvrdo pracovali, aby sme sa dostali do Ligy majstrov. Teraz sme dosiahli najlepší výsledok v histórii klubu a nastúpime proti jednému z najlepších tímov na svete. Nemáme čo stratiť, je to fantastická výzva. Zvlášť, keď si pomyslíte, že pred 20 alebo 25 rokmi sme Real sledovali len v televízii a teraz si proti nemu zahráme. Uvedomujeme si, že máme veľmi malú šancu, ale na ihrisko vybehneme s cieľom uspieť,“ vyhlásil podľa stránky UEFA.com obranca Wolfsburgu Marcel Schäfer. „Bol som súčasťou mužstva Atlética Madrid, keď sme zdolali Real gólom Diega Costu. Tak prečo to nezopakovať? Tento duel bude pre mňa ako derby. Madridský tím má silný útok. Budeme musieť dobre brániť a následne vyrážať do rýchlych kontier,“ doplnil stredopoliar Josuha Guilavogui, ktorý vo Wolfsburgu hosťuje z Atlética Madrid.

Myslím si, že môžeme uspieť. Nesmieme Realu prejavovať príliš veľa rešpektu. Je to taký istý tím ako my. Každý pozná súperove silné stránky. Majú veľkú kvalitu v útoku, zvíťazili v siedmich z ôsmich duelov LM v tejto sezóne. Som však presvedčený, že aj my máme tomuto súboju čo ponúknuť,“ vyhlásil pre web UEFA.com kormidelník Wolfsburgu Dieter Hecking.

Jeho družina v piatok neuspela v bundesligovom dueli v Leverkusene (0:3) a v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže jej patrí až 8. priečka. „Los Blancos“ pre zmenu triumfovali v prestížnom dueli El Clásico na barcelonskom Camp Nou (2:1). „Toto víťazstvo chutí nádherne. Barcelona je náš najsilnejší súper. Pred náročným záverom sezóny nás to psychicky veľmi povzbudilo,“ vyhlásil kapitán Realu Madrid Sergio Ramos pre oficiálnu stránku „Merengues“. „Dúfame, že budeme mať v Lige majstrov šťastie a podarí sa nám prebojovať do finále,“ nadviazal jeho portugalský spoluhráč Pepe. „Komukoľvek by sme vo štvrťfinále čelili, bolo by to náročné. Musíme protivníka rešpektovať. Vieme, že má niekoľko skvelých hráčov. Chceme však hrať náš futbal,“ doplnil brazílsky defenzívny stredopoliar Casemiro.

Odvety sú na programe v utorok 12. apríla.

Program stredajších prvých stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ):

Paríž St. Germain (Fr.) – Manchester City (Angl.), rozhoduje: Milorad Mažič (Srb.)

VfL Wolfsburg (Nem.) – Real Madrid (Šp.), rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Cristiano RonaldoLothar MatthäusSergio RamosZlatan Ibrahimovič