Slovan v prvom semifinále Slovnaft Cupu remizoval so Žilinou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Zľava: Robert Mazáň zo Žiliny a Marko Milinkovič z Bratislavy v zápase semifinále Slovnaft cupu medzi ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina. Bratislava, 5. apríl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 5. apríla (WebNoviny.sk) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina sa rozišli zmierlivo 0:0 v utorkovom prvom stretnutí semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2015/2016, pred odvetným súbojom v Žiline (v utorok 12. apríla o 18.00 h) sú obe mužstvá rovnako vzdialené od prieniku do finále. Na bratislavských Pasienkoch si najmä v prvom polčase oba tímy vypracovali viacero príležitostí na skórovanie, ani raz však nedokázali prekonať gólmanov.

„Belasí“ dajú do zápasu v Žiline všetko

Tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou bol spokojný s výkonom svojich zverencov, mrzelo ho najmä to, že nikto z nich sa nezapísal do listiny strelcov.

„Niekedy uvažujem, koľko šancí si musíme vytvoriť, aby sme dali gól. Začali sme výborne a v prvých dvadsiatich minútach sme určite mali aspoň raz skórovať. Žilina má veľmi dobrý tím a bolo logické, že sa dostala späť do zápasu, keď sme sa nedokázali ujať vedenia. S výkonom našich hráčov som však spokojný. Snažili sa až do konca udržať vysoké tempo a bojovali o víťazstvo. Mrzí ma len naša nízka efektivita v koncovke,“ citovala oficiálna internetová stránka bratislavského klubu cyperského kormidelníka.

Papavasiliou s výhľadom na odvetu doplnil: „Celkovo to bol kvalitný zápas. Stretli sa dve mužstvá, ktoré chceli hrať aktívne, za čo patrí uznanie aj nášmu súperovi. Je za nami polčas semifinále, treba sa koncentrovať na najbližší ligový duel s Ružomberkom a potom sa dobre pripraviť na pohárovú odvetu. Šance sú stále päťdesiat na päťdesiat a do zápasu v Žiline dáme všetko, aby sme sa prebojovali do finále.“

„Šošoni“ skúsili nový systém

Kouč MŠK Žilina Adrián Guľa súhlasil so svojím náprotivkom, aj podľa jeho slov videli diváci na Pasienkoch kvalitné stretnutie.

„Myslím si, že sme videli solídny zápas, ktorý sa hral v dobrej intenzite. Dôležité bolo, že sme ustáli náš pomalší vstup do zápasu. Pre nás bola dnes dobrá vizitka naša hra v defenzíve, ale určite sme mali byť pokojnejší a rozumnejší v útoku. Dvojzápas je stále otvorený, verím, že doma ukážeme silu tak, aby sme to zvládli a išli až do finále,“ povedal Guľa pre oficiálny web svojho zamestnávateľa.

Sredopoliar Jakub Michlík ho doplnil: „Skúsili sme nový systém. Myslím si, že to fungovalo celkom dobre, otvorilo nám to nové možnosti v defenzíve aj ofenzíve. Bol to dobrý zápas, oba tímy chceli vyhrať, šance na oboch stranách, takže zaslúžená remíza. Do odvety sa musíme zlepšiť v zakončení.“

Slovenská pohárová futbalová súťaž klubov v sezóne 2015/2016 vyvrcholí finálovým zápasom 29. apríla, dejiskom je City Arena v Trnave.

Slovnaft Cup 2015/2016 – semifinále – prvý zápas:

– hrá sa na odvetu

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 0:0

ŽK: 80. Káčer (Žilina), rozhodovali: P. Hrčka – Balko, D. Hrčka, 1089 divákov

Zostavy:

Slovan: J. Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott, De Kamps – Milinkovič, V. Savičevič (43. Crnkič), F. Kubík (85. F. Oršula) – Zreľák

Žilina: Volešák – Švejdík, Vavro, Králik, Mabouka – I. Díaz, Pečovský (76. Káčer), Mazáň – Špalek, Paur, Michlík (87. Škvarka)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adrián Guľa
Firmy a inštitúcie MŠK ŽilinaŠK Slovan Bratislava