Trenčín v pohári deklasoval Ružomberok, je krok od finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trencin ruzomberok
Zľava: Ibrahim Rabiu z AS Trenčín a Marek Sapara z MFK Ružomberok v prvom zápase semifinále Slovnaft cupu 2015/2016 medzi AS Trenčín - MFK Ružomberok. Trenčín, 6. apríl 2016. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 6. apríla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín v prvom stretnutí semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2015/2016 deklasovali v stredu podvečer hráčov MFK Ružomberok 5:1 (2:0).

Najväčšou mierou sa na víťazstve obhajcu trofeje podieľal holandský krídelník Gino van Kessel, ktorý dosiahol hetrik. Trenčín je po štvorgólovom víťazstve veľmi blízko k postupu do finále, odveta pod Čebraťom sa uskutoční v stredu 13. apríla o 17.00 h.

Favorizovaným domácim vyšiel vstup do zápasu a už v 3. min otvoril skóre Nigérijčan Samuel Kalu. Ešte pred uplynutím polhodiny hry dal prvýkrát o sebe vedieť Van Kessel, ktorý zvýšil na 2:0. Po zmene strán odpovedali Ružomberčania kontaktným gólom: postaral sa oň Štefan Zošák z pokutového kopu. Futbalistov Trenčína zníženie dvojgólového náskoku nedeprimovalo – obranca Lukáš Skovajsa a Van Kessel sa rýchlo postarali o pohodlný stav 4:1.

Jednoznačný rezultát v prospech AS spečatil v 82. min strelecky disponovaný Gino van Kessel a stanovil výsledok. Pre Liptákov to bola prvá prehra po ôsmich súťažných dueloch. Paradoxne, naposledy podľahli práve Trenčínu pred viac ako štyrmi mesiacmi – 21. novembra 2015 doma v rámci 17. kola Fortuna ligy presvedčivo 0:3. Vtedy sa tiež presadil holandský legionár AS Gino van Kessel, presne namieril dva razy.

AS Trenčín – MFK Ružomberok 5:1 (2:0)

Góly: 24., 68. a 82. Van Kessel, 3. Kalu, 66. Skovajsa – 62. Zošák (z pok. kopu), ŽK: 76. Kleščík – 37. A. Rosa, 56. J. Maslo, 65. Sapara, 67. Zošák, rozhodovali: Pavlík – Mókoš, Bednár, 1846 divákov

Zostavy:

Trenčín: Šemrinec – Kleščík, Skovajsa, Lawrence, Madu Kingsley – Koolwijk (81. Opatovský) – Van Kessel, Bero, Rabiu (73. Holúbek), Kalu – Maierhofer (58. Guba)

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, A. Rosa, Boszorád – Gerát (77. Gál-Andrezly), Martin Nagy – Zošák, Ďubek (54. Sapara), A. Kučera (21. Faško) – Lačný

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať