Tréner nazval zverenca čiernym idiotom, zostal vo funkcii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tréner nazval zverenca čiernym idiotom, zostal vo funkcii
Tréner futbalistov Olimpije Ľubľana Marko Nikolič si vylial zlosť na svojom nigérijskom zverencovi Blessingovi Elekem. Foto: facebook.com/nkolimpija

ĽUBĽANA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Tréner futbalistov Olimpije Ľubľana Marko Nikolič nazval svojho nigérijského zverenca Blessinga Elekeho „čiernym idiotom“ po tom, čo 20-ročný útočník v nadstavenom čase zariadil bod pre svoj tím vyrovnávajúcim gólom na 1:1 v zápase 29. kola najvyššej slovinskej súťaže proti NK Zavrč. Srbského kouča vytočila Afričanova pridlhá oslava presného zásahu, keďže sa chcel v zostávajúcich sekundách ešte pokúsiť o víťazstvo. Informoval server eurosport.co.uk.

„Nikdy som nemal v úmysle urážať hráča pre jeho rasu či z iných dôvodov. Nechcem byť spájaný s intoleranciou, rasizmom či diskrimináciou akéhokoľvek druhu. Hovoril som s Elekem a povedal, že chápe moju reakciu. Takéto výbuchy emócií môžu nastať. Ospravedlňujem sa za moje správanie, ktoré sa však udialo výlučne v honbe za víťazstvom. Tímu patrí poďakovanie, že ma neodsudzujú ako rasistu,“ uviedol 36-ročný kormidelník prostredníctvom oficiálneho webu Olimpije.

„Klub sa dištancuje od takého individuálneho konania, ktoré je v rozpore s našou filozofiou a ostro ho odsudzuje. Po bedlivom zvážení a rozhovoroch s Nikoličom a Elekem sme dospeli k záveru, že kouč neútočil na hráča pre jeho rasu. Bola to reakcia pod vplyvom emócií, ktorá vyvstala z neprekonateľnej túžby vyhrať zápas. Neexistuje na ňu ospravedlnenie, ale vzhľadom na okolnosti sme upustili od rozhodnutia, ktoré by malo vážny dopad na kariéru mladého a talentovaného trénera so svetlou budúcnosťou,“ vyhlásil prezident klubu Milan Mandarič. Olimpija je na čele súťaže s dvojbodovým náskokom pred Mariborom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia