Škrtel zvažuje zotrvanie v Liverpoole, v hre aj letný odchod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Škrtel
Martin Škrtel Foto: SITA/AP

LIVERPOOL 19. apríla (WebNoviny.sk) – Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel zvažuje svoju budúcnosť v anglickom klube FC Liverpool. Portálu ESPN FC to potvrdil zdroj blízky 31-ročnému stopérovi.

Klopp preferuje stopérsku dvojicu Lovren, Sakho

Slovenský stredný obranca po vystrábení sa z decembrového zranenia zadného stehenného svalu nedostáva od trénera LFC Jürgena Kloppa dostatok príležitostí, v základnej zostave Liverpoolu sa ocitol jediný raz – 10. apríla v domácom zápase so Stoke City (4:1).

Nemecký kormidelník preferuje chorvátsko-francúzsku stopérsku dvojicu Dejan Lovren, Mamadou Sakho, v lete by mal na Anfield zamieriť ďalší bek Joël Matip, momentálne hráč FC Schalke 04 Gelsenkirchen.

Ak Škrtel vyhodnotí svoje možnosti v Liverpoole ako obmedzené, mohol by uvažovať o zmene pôsobiska, povedal zdroj ESPN FC a doplnil, že situáciu okolo slovenského reprezentanta pred letným prestupovým obdobím pozorne sledujú mnohé kluby z Premier League aj zo zahraničia.

Škrtela chcú aj kluby Serie A

Viaceré talianske médiá vrátane calciomercatoweb.it referujú, že medzi záujemcami o Škrtelove služby by nemali chýbať Inter Miláno a SSC Neapol, ktorý sa o získanie slovenského stopéra usiloval už v minulosti. Web ultimecalcionapoli.it dodáva: „Serie A by sa konečne mohla stať pre slovenského obrancu realitou.“ V prípade prestupu do Neapola by sa Škrtel mohol stať spoluhráčom svojho kolegu z národného mužstva Mareka Hamšíka.

Bývalý hráč AS Trenčín a Zenitu Petrohrad Škrtel od svojho príchodu do Liverpoolu v roku 2008 odohral za klub z Anfieldu 239 ligových stretnutí, v ktorých 16-krát skóroval. V sezóne 2010/2011 absolvoval v rámci Premier League maximálnu porciu – 38 zápasov bez striedania. V júli minulého roka podpísal Škrtel s vedením Liverpoolu nový trojročný kontrakt. Na svojom konte má tiež 79 štartov a päť gólov za A-mužstvo SR, zahral si na MS 2010 v JAR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Škrtel
Firmy a inštitúcie FC Liverpool