Video: Prvá bitka medzi ManCity a Realom skončila bez gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Manchester City - Real Madrid
Dani Carvajal (vľavo) z Realu Madrid a Kevin De Bruyne z Manchestru City počas semifinálového zápasu Ligy majstrov. Manchester, 26. apríl 2016. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 26. apríla (WebNoviny.sk) – Utorňajšie prvé semifinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi Manchestrom City a Realom Madrid sa skončilo nerozhodne 0:0. Očakávaná ofenzívna partia sa nekonala. Možno aj preto, že na strane hostí chýbal v zostave ich zranený ofenzívny líder Cristiano Ronaldo. Odveta je na programe 4. mája v Madride.

Mužstvo zo severozápadu Anglicka je v semifinále LM vôbec prvýkrát v histórii a tretíkrát v rámci pohárovej Európy, premiérovo od roku 1971. Pre desaťnásobného európskeho klubového šampióna z Madridu ide o 27. účasť medzi najlepším kontinentálnym kvartetom. V súčte všetkých európskych pohárových súťaží bol Real doteraz v semifinále 31-krát. „Merengues“ sú v súbojoch o finále LM šiesty rok v slede, do rozhodujúceho súboja však postúpili iba raz – v roku 2014, keď zatiaľ ostatný raz získali „ušatú trofej“.

Šachová partia

V šachovej partii v Manchestri sa počas prvých vyše 47 minút ani jedno z mužstiev nehrnulo do útoku. Oba tímy sa snažili radšej pozorne brániť, ako urobiť zbytočnú chybu.

Výsledkom bolo nielen priebežné bezgólové skóre, ale ani jedna strela na bránku. Mimochodom, v tejto sezóne LM sa predtým stalo iba trikrát, že za celý prvý polčas nedošlo ani k jednej strele do priestoru troch žrdí. Atmosféru taktikou zviazaného duelu dotvára aj to, že prvý strelecký pokus sa zrodil až v 27. min zásluhou domáceho stopéra Nicolása Otamendiho, čo je najneskôr v tohtosezónnych meraniach síl v rámci európskeho pohára číslo jeden.

Z druhého polčasu ubehlo deväť minút, keď sa diváci konečne dočkali pokusu smerujúceho na bránu. Hlavičku hosťujúceho obrancu Sergia Ramosa domáci gólman Hart kryl. Potom zahrával domáci De Bruyne trikrát rohový kop, ale poriadna šanca z toho nebola. V 71. min spálil najväčšiu príležitosť striedajúci Jesé, ktorý hlavičkoval do brvna Hartovej bránky. O štyri minúty neskôr Bale namieril tesne vedľa ľavej žrde domácej bránky.

V záverečnej štvrťhodinke Real ovládol hru a prišli ďalšie šance. V 82. min Bale z priameho kopu trafil len do múru hráčov domácich, krátko nato Pepeho pokus z bezprostrednej blízkosti Hart kryl. V nadstavenom čase ešte domáci De Bruyne vyskúšal pozornosť Navasa a to bolo všetko. Gól napokon nepadol, ale do domácej odvety pôjde s mierne lepším nastavením Real.

Pellegrini nebol spokojný s remízou

Trénerovi „Citizens“ Manuelovi Pellegrinimu sa remíza málila. Za kľúčový moment stretnutia označil zranenie svojho ´špílmachra´ Davida Silvu.

„Nie som spokojný s remízou, pretože sme odohrali zápas vo vysokom nasadení a dobre sme bránili. Do zranenia Davida Silvu sme sa snažili niečo vytvoriť, potom sme však začali strácať priveľa lôpt. Ak sa vám nepodarí vyhrať, vtedy je 0:0 najlepší možný výsledok. Myslím si, že Madridčania prišli do Manchestru práve s cieľom dosiahnuť tento rezultát. Útočili sme, ale nevytvorili sme si žiadnu výraznejšiu šancu. Na druhej strane mali hostia príležitosť po rohovom kope, našťastie nás podržal Joe Hart,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) 62-ročný Pellegrini.

Čiľan na margo budúcotýždňovej odvety dodal: „Duelu na Bernabéu sa nebojíme. Nemyslím si, že Real je po prvom zápase favoritom. My sme v tejto sezóne odohrali mimo svojho štadióna viacero dobrých zápasov, proti PSG, Dynamu Kyjev či Seville. Vedeli sme, že hráči Realu budú u nás spomaľovať hru. Chceli sme ich napádať, ale, bohužiaľ, keď sme mali loptu, nedokázali sme nič vymyslieť.“

„0:0 je veľmi nebezpečný výsledok, ale ak sa nám podarí v Madride streliť gól, razom to bude úplne odlišné. Proti takémuto ofenzívne naladenému protivníkovi je ťažké udržať si čisté konto. Môžeme byť hrdí na to, že sa nám to v prvom zápase podarilo. Joe Hart musel urobiť niekoľko skvelých zákrokov,“ vyhlásil podľa BBC Sport belgický stopér City Vincent Kompany. „Z výsledku nie sme sklamaní, práve naopak. Berieme ho. Máme skvelý tím, ktorý sa blíži k svojmu cieľu. Budúci týždeň nás v Madride čaká veľký zápas,“ nadviazal gólman Hart.

Modrič rozdal 90 prihrávok

Hosťujúci kouč Zinedine Zidane cítil, že jeho mužstvo mohlo dosiahnuť viac. „Celkovo môžem povedať, že sa z výsledku teším. Nebolo to ľahké, bol to naozaj ťažký zápas. V defenzíve sme zahrali veľmi dobre. V druhom polčase sme mali loptu viac pod kontrolou a z niekoľkých šancí sme mohli skórovať. Trochu ma mrzí, že sa nám to nepodarilo. Mohli sme odchádzať v priaznivejšej pozícii,“ vyhlásil Zidane, ktorému chýbal zranený Cristiano Ronaldo. Okrem toho, do druhého polčasu nenastúpil ani Karim Benzema. Neúčasť CR7 bola citeľná. Pre zaujímavosť, Portugalčanovou zásluhou, vrátane asistencií, padlo v LM 2015/2016 až 77 % presných zásahov „Los Blancos“.

„Cristiano na poslednom tréningu pred duelom v zranenom mieste niečo pocítil. Nechceli sme, aby sa to zhoršilo, preto nehral. V prípade Karima je to trochu odlišné: v priebehu prvého polčasu sa začal cítiť čoraz horšie. Nechceli sme hazardovať s jeho kondíciou. Obaja sú pre nás veľmi dôležití, dúfajme, že budú plnohodnotne pripravení na odvetu v Madride. Pokiaľ ide o šance na postup do finále, stále si myslím, že je to 50 na 50. Budeme síce hrať doma, ale hráme semifinále LM a vieme, že v tejto fáze je to vždy náročné,“ doplnil 43-ročný rodák z Marseille.

„Ronaldo je pre nás veľmi dôležitý, je to rozdielový hráč, ktorý dáva veľa gólov. Samozrejme, hrať bez neho bolo pre nás ťažšie. V odvete musíme podať dobrý výkon a robiť veci ako predtým proti Wolfsburgu. Ak budeme hrať takto, myslím si, že sa prebojujeme do finále,“ vyhlásil podľa portálu soccerway.com nemecký majster sveta Toni Kroos, ktorý predovšetkým v záverečnej polhodine spoločne s Lukom Modričom rozbiehal viaceré nebezpečné akcie hostí.

Práve Chorvát Modrič bol počas duelu na roztrhanie, rozdal až 90 prihrávok, viac ako ktorýkoľvek iný hráč na ihrisku.

„Myslím si, že udržanie čistého konta je pre nás veľmi dôležité. Ideálne by bolo, keby sme strelili nejaký gól, ale nepodarilo sa nám to. Od začiatku to bol opatrný zápas, presne, ako som predpokladal. Sme spokojní s naším výkonom a tešíme sa na odvetu na Bernabéu,“ vyhlásil pre BT Sport Gareth Bale.

Semifinále Ligy majstrov 2015/2016 – prvý zápas – hrá sa na odvetu:
Manchester City (Angl.) – Real Madrid (Šp.) 0:0

ŽK: 37. David Silva – 24. Pepe, 90.+ Carvajal. Rozhodoval: Cüneyt Cakir (Tur.)

Zostavy:

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Jesús Navas (77. Sterling), De Bruyne, David Silva (40. Iheanacho) – Agüero

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Casemiro – Modrič, T. Kroos (90. Isco) – Lucas Vázquez, Benzema (46. Jesé), G. Bale

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoDavid SilvaGareth BaleKarim BenzemaSergio RamosZinedine Zidane
Firmy a inštitúcie Manchester CityReal Madrid