Kapitán Belgicka Vincent Kompany pre zranenie nepôjde na ME

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vincent Kompany
Belgickému reprezentantovi ani vo sne nenapadlo, čo všetko za ten čas Manchester City dosiahne. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 8. mája (WebNoviny.sk) – Kapitán belgickej futbalovej reprezentácie Vincent Kompany pre zranenie nepomôže národnému tímu na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku (termín: 10. júna – 10. júla 2016).

Skúsený stopér anglického klubu Manchester City má zdravotné problémy so stehenným svalom, v stredu musel už po ôsmich minútach odstúpiť z odvetného semifinálového stretnutia Ligy majstrov v Madride s domácim Realom.

„Nebudem hrať na majstrovstvách Európy. Je to veľmi smutná správa,“ napísal na sociálnej sieti Facebook Kompany, ktorého trápili zdravotné problémy počas celej sezóny 2015/2016.

Tridsaťročný dôrazný obranca (nar. 10. apríla 1986) však neklesá na duchu: „Mohol by som sa ľutovať, ale ja sa nevzdávam. Musím myslieť pozitívne, chcem sa vrátiť na futbalové trávniky,“ doplnil Vincent Kompany, ktorý na klubovej úrovni pôsobil v Anderlechte Brusel, v nemeckom mužstve Hamburger SV a od roku 2008 je súčasťou Manchestru City.

Belgicko ako jeden z vážnych adeptov na popredné umiestnenie účinkuje na záverečnom turnaji ME 2016 v základnej E-skupine spolu s reprezentáciami Talianska, Švédska a Írska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Belgická futbalová reprezentácia