Video: Hamšík dvakrát asistoval, Sarri ho chváli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hamšík
Marek Hamšík je tretím najvyťažovanejším hráčom 'partenopei'. Foto: SITA/AP

TURÍN 9. mája (WebNoviny.sk) – Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol triumfovali v nedeľňajšom dueli 37. kola tamojšej najvyššej súťaže Serie A na trávniku FC Turín 2:1 a naďalej im patrí 2. priečka v tabuľke (79 bodov). Až do konca ligovej súťaže však musia byť v strehu, pretože na vicemajstrovskú pozíciu znamenajúcu priamu miestenku v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov si brúsia zuby o dva body zaostávajúci hráči AS Rím.

Víťazstvo „Partenopei“ v nedeľu režírovali najväčšie opory. Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík v úvodnej dvadsaťminútovke pripravil presné zásahy pre Gonzala Higuaína a Josého Callejóna. Turínčan Bruno Peres v 66. min už iba znížil na konečných 1:2.

Argentínsky kanonier Higuaín si upevnil pozíciu najlepšieho strelca Serie A, zaznamenal 33. zásah v sezóne. Túto métu nedosiahol žiadny hráč od sezóny 1958/1959 a čias Antonia Valentína Angelilla.

„Urobili sme dôležitý krok ku konečnému druhému miestu, ale ešte odohráme jeden zápas. Musíme udržať koncentráciu,“ vyhlásil pre Mediaset Premium tréner Neapola Maurizio Sarri.

„Dúfam, že štadión San Paolo nám v poslednom zápase proti Frosinone pomôže. Znamená to pre nás veľa, tretíkrát za ostatných 18 rokov môžeme dosiahnuť Ligu majstrov. Máme dobrú šancu na kvalifikovanie sa do skupinovej fázy LM. Stále však existuje jednopercentná šanca, že sa nám to nepodarí. Takýto scenár nesmieme pripustiť,“ doplnil 57-ročný rodený Neapolčan. Tomu sa páči, ako niektorí hráči pod jeho vedením herne napredujú.

„Viacerí urobili v tejto sezóne veľký kvalitatívny pokrok – Kalidou Koulibaly, Allan, José Callejón, Marek Hamšík, Lorenzo Insigne či Dries Mertens. Ich tohtosezónne výkony sú mimoriadne. Najviac sa zlepšil Koulibaly,“ zakončil Maurizio Sarri.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek HamšíkMaurizio Sarri
Firmy a inštitúcie SSC Neapol