Blatter nezavíta na ME 2016, bojí sa amerických úradov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Blattera zasypali bankovky, jeho nástupcu zvolia vo februári
Súčasného prezidenta FIFA Seppa Blattera zasypali po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí výkonného výboru bankovkami. Zürich, 20. júla 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. mája (WebNoviny.sk) – Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter nezavíta osobne na ME 2016 do Francúzska (10. júna – 10. júla). „Kým ma americké úrady budú prenasledovať, nevkročím do žiadnej inej krajiny,“ povedal Švajčiar pre magazín France Football.

Osemdesiatročný Blatter dostal vlani v decembri od etickej komisie FIFA zákaz pôsobenia vo futbale na osem rokov, odvolacia komisia mu skrátila dištanc na šesť rokov. Funkcionár chce dosiahnuť zrušenie suspendácie u Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne, ktorý v pondelok rozhodol v analogickom prípade Francúza Michela Platiniho o redukcii na štyri roky namiesto požadovaného anulovania.

Blatter v roku 2011 schválil netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov Platinimu. Etická komisia FIFA to klasifikovala ako konflikt záujmov a nelojálnosť. Švajčiara vo februári nahradil vo funkcii prvého muža FIFA Gianni Infantino. Platiniho právni zástupcovia začiatkom týždňa predznamenali, že ich klient po nepriaznivom verdikte CAS odstúpi z pozície prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gianni InfantinoSepp Blatter