Ďurica vraj nechce výplatu v rubľoch a končí v Lokomotive

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Ďurica
Ján Ďurica otvoril skóre stretnutia v 39. minúte. Foto: SITA/AP

MOSKVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica sa zrejme nedohodne so svojím klubom Lokomotiv Moskva na predĺžení kontraktu, ktorého platnosť sa skončí 31. mája. Tvrdí to portál denníka Izvestija.

Skúsený 34-ročný obranca a dlhoročná opora zadných radov „železničiarov“ podľa ruského zdroja zarába v Lokomotive ročne 1,2 milióna eur, ale na tento plat mu chce klub siahnuť. Hlavný problém má spočívať v tom, že Rusi po novom chcú vyplácať svojich zahraničných hráčov v rubľoch a na to nemieni Ďurica pristúpiť.

Ten istý zdroj tvrdí, že Ďurica nesúhlasí so znížením svojho platu, čo v čase ekonomickej krízy v klube nie je priechodné. Iná verzia zasa hovorí o tom, že Slovák práveže chce pristúpiť na dvojnásobne zníženie mzdy, ale klub to nepovažuje za dostatočný ústupok. Podľa Izvestija sa Ďurica odmietol k týmto špekuláciám vyjadriť s odôvodnením, nech tak urobí vedenie klubu. Predstavitelia Lokomotivu sa zatiaľ tiež zdržali komentára.

Verziu o zamýšľanom odchode skúseného obrancu podporuje aj jeho srbský spoluhráč Petar Škuletič, ktorý sa s Ďuricom už rozlúčil, a to prostredníctvom statusu na sociálnej sieti. „Ďakujem ti, brat, za všetko. Si najlepší! Veľa šťastia v ďalšom živote aj kariére,“ napísal na instagrame 25-ročný rodák z Čiernej Hory. Informoval o tom portál

Bývalý hráč Dunajskej Stredy či Artmedie Petržalka Ďurica si oblieka dres Lokomotivu Moskva od roku 2009. V sezóne 2013/2014 získal s tímom bronzovú medailu v ruskej najvyššej súťaži a o rok neskôr aj Ruský pohár. Aktuálne po 29. kole Lokomotiv figuruje na 6. priečke tamojšej Premier League. Dlhoročný reprezentant Ďurica figuruje v predbežnej nominácii Slovenska na ME 2016 vo Francúzsku, kde budú jedným z troch súperov Slovákov v základnej skupine aj Rusi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Ďurica
Firmy a inštitúcie Lokomotiv Moskva