Petr Čech získal v Premier League ocenenie Zlatá rukavica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Petr Čech
Petr Čech Foto: SITA/AP

LONDÝN 18. mája (WebNoviny.sk) – Český futbalový brankár Petr Čech získal v anglickej najvyššej súťaži ocenenie Zlatá rukavica za najvyšší počet čistých kont v tejto sezóne.

Počas prvého roku v londýnskom Arsenale ich nazbieral šestnásť, o jedno viac ako trojica Joe Hart (Manchester City), David de Gea (Manchester United) a Kasper Schmeichel (Leicester City). Najmä Španiel De Gea bol veľmi blízko vyrovnaniu Čechovej bilancie, avšak v utorkovom dohrávanom dueli záverečného 38. kola Premier League proti Bournemouthu (3:1) inkasoval v nadstavenom čase z kopačky spoluhráča Chrisa Smallinga.

Tridsaťtriročný pražský rodák prišiel do Arsenalu v lete za 10 miliónov libier z konkurenčnej Chelsea a hneď sa stal kľúčovou postavou v zostave trénera Arséna Wengera. Čech v 34 ligových stretnutiach dostal len 31 gólov. Český gólman vyhral túto anketu v kariére už štyrikrát, v sezóne 2013/2014 spolu s Wojciechom Szczesným. Štyri triumfy má na konte aj Hart. Súťaž založili v sezóne 2004/2005.

Arsenal Londýn skončil v sezóne 2015/2016 na druhom mieste Premier League o desať bodov za majstrovským Leicesterom, čo je najlepšie umiestnenie za ostatných 11 rokov. „The Gunners“ sa v poslednom kole dostali cez mestského rivala Tottenham Hotspur, ktorému nevyšiel záver ročníka. Informoval server Sky Sports.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petr Čech
Firmy a inštitúcie Arsenal Londýn