Kucka s AC Miláno nedosiahol na pohár, double Juventusu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juraj Kucka
Futbalista AC Miláno Juraj Kucka v súboji s Robertom Sorianom zo Sampdorie Janov počas sobotňajšieho zápasu 14. kola Serie A, v ktorom 'rossoneri' hladko zvíťazili 4:1. Miláno, 28. november 2015. Foto: SITA/AP

RÍM 22. mája (WebNoviny.sk) – Futbalisti úradujúceho talianskeho šampióna Juventusu Turín zakončili úspešnú sezónu 2015/2016 ziskom národného pohára – Coppa Italia.

V sobotňajšom finále na Olympijskom štadióne v Ríme zvíťazili nad hráčmi AC Miláno 1:0 po predĺžení, gólovým hrdinom bol Álvaro Morata, ktorý skóroval v 110. minúte duelu. V drese zdolaného milánskeho mužstva nastúpil v základnej zostave slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Z ihriska sa porúčal bezprostredne po Moratovom góle, jeho miesto na trávniku zaujal ofenzívnejšie ladený Mario Balotelli, no AC už nedokázalo otočiť vývoj zápasu. Juventus teda získal po titule z miestnej dlhodobej súťaže Serie A aj prvenstvo v národnom pohári a obhájil double z vlaňajšej sezóny. „Zebry“ to dokázali ako prvé mužstvo v talianskej histórii, podotkol oficiálny web Juventusu.

Video: Finále Coppa Italia rozhodlo predĺženie

„Som veľmi šťastný, triumfovali sme v lige aj v pohári. O niečom takom som mohol len snívať. Teraz máme ďalšiu trofej do zbierky,“ povedal pre web svojho zamestnávateľa španielsky útočník Morata a doplnil: „Zápas sledovali aj moji rodičia, čo ma veľmi teší. Na adresu AC musím povedať, že jeho hráči odohrali skvelý duel, nebolo ľahké zdolať ich.“

Kormidelník Milánčanov Cristian Brocchi cítil, že jeho mužstvo mohlo na trávniku dosiahnuť viac. „Hráči k zápasu pristúpili veľmi dobre a s nasadením, hrali sme agresívne, nebojácne a Juventusu sme sa vyrovnali. Myslím si, že sme jediný tím, z ktorého výkonu bol Juventus v tejto sezóne frustrovaný,“ povedal Brocchi pre oficiálnu internetovú stránku AC Miláno.

Po neúspechu Milánčanov vo finále zavládla radosť v provinčnom klube zo Sassuola, ktorý zásluhou triumfu Juventusu prenikol do predkola Európskej ligy 2016/2017. AC Miláno bude v pohárovej Európe chýbať. Juventus má isté miesto v základnej skupine Ligy majstrov 2016/2017.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Álvaro MorataJuraj KuckaMario Balotelli
Firmy a inštitúcie AC MilánoJuventus Turín