Louis Van Gaal už nie je trénerom Manchestru United

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Van Gaal vracia úder, Stoičkovo osočovanie ho vôbec netrápi
Tréner Manchestru United Louis van Gaal ničí podľa Christa Stoičkova mužstvo podobne, ako to robil svojho času aj u Kataláncov. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 24. mája (WebNoviny.sk) – Oficiálna stránka anglického futbalového klubu Manchester United v pondelok večer potvrdila odchod trénera Louisa van Gaala. Britské médiá už počas dňa informovali o konci pôsobenia 64-ročného holandského odborníka na Old Trafforde. Jeho nástupcu podľa oficiálneho webu oznámia čoskoro, špekuluje sa o príchode Josého Mourinha.

„Chcel by som sa poďakovať Louisovi a jeho realizačnému tímu za ich excelentnú prácu v posledných dvoch rokoch. Vyvrcholila dvanástym triumfom v národnom pohári. Louis sa počas svojho angažmánu správal ako veľký profesionál a zanechal dedičstvo v podobe niekoľkých mladých hráčov. Každý v klube mu želá do budúcnosti len to najlepšie,“ povedal pre manutd.com výkonný viceprezident klubu Ed Woodward.

Rodák z Amsterdamu Van Gaal odchádza z Manchestru United po dvoch rokoch, pôvodná zmluva znela na tri. Prišiel po majstrovstvách sveta v roku 2014, kde doviedol reprezentáciu Holandska k bronzu. Na Old Trafforde sa však trápil, v prvej sezóne skončil s tímom na štvrtej priečke, v druhej dokonca na piatej. Mužstvo v tomto ročníku strelilo len 49 gólov, čo je najmenej od sezóny 1989/1990. Sobotňajší triumf vo finále národného pohára FA Cupu bol jeho jedinou získanou trofejou.

„Som veľmi sklamaný, že nemôžem skompletizovať pôvodný trojročný plán. Verím, že základy sú dobré na to, aby sa klub posunul dopredu a dosiahol ešte väčšie úspechy. Dúfam, že víťazstvo v FA Cupe poslúži tímu ako odrazový mostík pred ďalšou sezónou a pomôže naplniť túžby fanúšikov,“ povedal Van Gaal, ktorý by sa teoreticky mohol porúčať do futbalového dôchodku. „Po tom, čo som trénoval v Holandsku, Španielsku a Nemecku, som vždy dúfal v príležitosť aj v Anglicku,“ dodal holandský kouč.

Van Gaalov údajný nástupca Mourinho je bez práce od decembra minulého roka, keď ho vyhodili z londýnskej Chelsea. Ročník pred tým doviedol „The Blues“ k majstrovskému titulu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe José MourinhoLouis van Gaal
Firmy a inštitúcie Manchester United