Stochovi zomrela mama, opustil kemp reprezentácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenska futbalova reprezentacia trening
Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch (uprostred) počas tréningu pred prípravným stretnutím s Maltou a úvodným zápasom kvalifikácie ME 2016 proti Ukrajine. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

WINDISCHGARSTEN 24. mája (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák uvoľnil krídelníka Miroslava Stocha na hráčovu žiadosť pre vážne rodinné dôvody z tréningového kempu v rakúskom Windischgarstene pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna – 10. júla) a májovými medzištátnymi prípravnými stretnutiami s Gruzínskom (27. 5. v rakúskom Welse) a Nemeckom (29. 5. v Augsburgu).

Oficiálna prezentácia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na facebooku neskôr konkretizovala, že dôvodom bolo úmrtie mamy Miroslava Stocha. „Hráči aj realizačný tím slovenskej futbalovej reprezentácie vyjadrujú úprimnú sústrasť Miňovi Stochovi k úmrtiu jeho mamy,“ uviedol SFZ na facebooku. „Je to pre nás šokujúca správa. Ťažko niečo k tomu povedať. Dúfame, že to Miňo zvládne, bude silný a že sa medzi nás vráti a ukáže svoju silu opäť aj na ihrisku,“ povedal stredopoliar Juraj Kucka.

„Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi v tejto pre mňa veľmi ťažkej chvíli vyjadrili svoju spoluúčasť. Zároveň si dovolím všetkých požiadať o rešpektovanie môjho súkromia, je to veľmi osobný okamih a verím, že pochopíte moju ďalšiu zdržanlivosť vo verejnom vyjadrovaní. Ďakujem vám za pochopenie,“ uviedol Stoch prostredníctvom oficiálnych informačných prostriedkov SFZ.

Smutná udalosť v rodine Miroslava Stocha v utorok zatienila aj oslavu 33. narodenín záložníka Viktora Pečovského z MŠK Žilina.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákJuraj Kucka
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia