AC Miláno nepredá Donnarummu ani za 80 miliónov eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gianluigi Donnarumma
Brankár Gianluigi Donnarumma počas nedeľňajšieho zápasu 9. kola Serie A, v ktorom milánske AC zdolalo Sassuolo 2:1. Miláno, 25. október 2015. Foto: SITA/AP

MILÁNO 31. mája (WebNoviny.sk) – Majiteľ talianskeho futbalového AC Miláno Silvio Berlusconi nepustí z klubu vychádzajúcu svetovú brankársku hviezdu Gianluigiho Donnarummu ani za 80 miliónov eur.

Ešte len 17-ročný gólman si v uplynulej sezóne vybojoval stabilné miesto medzi tromi žrďami „rossoneri“, na lavičku odsunul Diega Lópeza či Christiana Abbiatiho. Mladík si pripísal na konto 30 štartov v Serie A, debutoval v októbri. „Donnarumma nie je na predaj, nenechali by sme ho odísť ani za 80 miliónov eur,“ povedal Berlusconi pre TeleLombardia.

Dlhoročný majiteľ milánskeho AC momentálne rozmýšľa o predaji akcií klubu, potenciálnym kupcom by mohlo byť čínske konzorcium. „Stále prebiehajú rokovania. Zajtra sa stretávam s manažérmi, teraz nemôžem dať jednoznačnú odpoveď,“ dodal 79-ročný politik, ktorý vlastní klub viac ako 30 rokov. Milánčania v ostatných rokoch neprežívajú radostné chvíle, v uplynulom ročníku obsadili až siedme miesto. Navyše vo finále národného pohára prehrali s Juventusom Turín, a tak sa nepredstavia v pohárovej Európe v sezóne 2016/2017.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Silvio Berlusconi
Firmy a inštitúcie AC Miláno